Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image
Fakta om pollenallergi

Ny maling anbefalt av NAAF

nb Dato publisert: Sist oppdatert:
Bliss maling fra produsenten Gjøco er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund som et helsetrygt innendørs malingsprodukt. Bliss slår dermed følge med Jotun Sens som de eneste malingsproduktene som har passert NAAFs strenge kriterier.

NAAF har listet opp 12 krav som må imøtekommes dersom en maling skal kunne anbefales som trygg for allergikere å bruke. Viktigste krav er malingen ikke skal avgi farlige avgasser over tid. Samtidig skal kvaliteten være minst like god som annen maling. NAAF forlanger også at malingsproduktene i tillegg tilfredsstiller kriteriene til miljømerkene Svanemerket og eller EU-blomsten.

Fabrikken Gjøco i Møre og Romsdal har brukt tre år på å utvikle den nye malingen og har samarbeidet tett med Astma- og Allergiforbundet under prosessen.

- Vi er imponert over at Gjøco har klart å utvikle denne malingen etter at de ble presentert for våre 12 krav, sier seniorrådgiver Kent Hart i NAAF.

- Vi har blitt kontaktet av flere produsenter som ikke har klart å oppfylle kravene, men at den lille malingsfabrikken Gjøco har klart det, er rett og slett imponerende. 

Les mer om utvikling av Bliss-malingen >>