Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image
Fakta om pollenallergi

NAAF i media

Dato publisert: Sist oppdatert:

NAAF i media

1 million kroner til friluftsaktiviteter

Dato publisert: 21.03.2017

Foto: Erik Røed/Tellus Works Åpne Norges Jeger og Fiskeforbund, Telemark Turistforening og Notodden Turlag er blant de frivillige lag og organisasjonene i Telemark som får tilskudd til friluftsaktiviteter.

Pollenallergi: Dette kan du gjøre hjemme

Dato publisert: 20.03.2017

Det er flere tiltak du kan gjøre i hus og hage for å begrense plagene. De av oss som reagerer på hassel og or er allerede godt i gang med allergisesongen, mens vi også nærmer oss bjørkepollensesongen med stormskritt.

Du kan få hull i neseskilleveggen

Dato publisert: 19.03.2017

Gode råd til deg som har kjøpt nesespray. Den enkleste og mest effektive måten å kutte ut nesesprayen på er å slutte helt og forsøke å holde ut de dagene det tar å få tilbake en normal slimhinne.

På tide å begynne med medisiner

Dato publisert: 19.03.2017

Pollensesongen er i gang. DEN TIDEN PÅ ÅRET: Rundt hver femte nordmann er plaget av pollenallergi på våren og tidlig på sommeren.

Nå er pollensesongen i gang for fullt

Dato publisert: 19.03.2017

Det blir tidvis kraftig spredning av pollen fra or denne helgen, ifølge pollenanalytiker. Mildere og mer vårlig vær de siste ukene har ført til moderat spredning av pollen fra or i kystnære områder i Sør-Norge og opp til Trøndelag.

- Han virket oppriktig interessert i det vi fortalte

Dato publisert: 18.03.2017

Luftkvalitet, barns helse og frivillighet var tema da Bård Svendsen møtte Kronprins Haakon på slottet. Bård Svendsen (48) fra Mosjøen er nestleder i Norges Astma- og Allergiforbund, og kronprinsen er forbundets høye beskytter.

Har oppdatert pollen-app

Dato publisert: 17.03.2017

NAAFs varsel for pollenspredning på smartmobil har fått en grundig overhaling.

I audiens på Slottet

Dato publisert: 17.03.2017

Torsdag tok Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen i mot representanter for syv av organisasjonene han er beskytter for i audiens. De ga ham en orientering om sitt arbeid og planene framover.

Flere hundre tusen til folkehelsearbeid

Dato publisert: 17.03.2017

Foto: Dan Riis/Telemark fylkeskommune Åpne Politikerne i hovedutvalg for kultur, idrett og folkehelse støtter folkehelsearbeid i frivillige organisasjoner med over 600 000 kroner.

Carl I. Hagen sjokkert over Oslo-toppenes taxi-turer: -Skandaløst. Ubegripelig

Dato publisert: 16.03.2017

Oslo-byrådenes taxi-rot blir en sak for bystyret. Her kommer Carl I. Hagen (Frp) til å kreve full gransking.

Nyheter - Sjelden nødvendig med helt nøttefri sone

Dato publisert: 16.03.2017

- Stadig flere skoler og barnehager blir erklært som nøttefri sone, sier allergispesialist. Forbud mot nøtter bør bare innføres helt unntaksvis, er den nye anbefalingen.

Pollensesongen er i gang

Dato publisert: 15.03.2017

Torsdag er det ventet spredning av pollen fra både or og hassel. ØSTLANDET: Pollensesongen startet ekstra tidlig i år, 25. januar ble det første pollenkornet registrert.

Leder bygging av luksusvillaer fra Pavelsgården

Dato publisert: 14.03.2017

Under mønet i Pavelsgården i Drøbak har bedriften Provest AS bygget seg opp, kloss for kloss. Fire år en forsiktig start med 8 millioner i omsetning, er 40 millioner innen rekkevidde i 2017.

Advarer mot nøttefrie skoler

Dato publisert: 13.03.2017

En rekke skoler og barnehager har innført nøtteforbud av hensyn til allergiske barn. Nå kommer Helsedirektoratet med nye anbefalinger.

Biltur på kjente og ukjente trakter i sør - del 2

Dato publisert: 12.03.2017

I dag fortsetter vi rundturen i sør med et streiftog i fjellene. Deretter utforskes kysten fra Puerto de Mogán østover tilbake til Arguineguín der vi startet turen i del 1.

Håndtering av nøtteallergi i barnehager og skoler

Dato publisert: 12.03.2017

Helsedirektoratet med anbefalinger gi helsetjenesten, skoler, barnehager og foresatte. Helsedirektoratet har kommet med anbefalinger for praktisk håndtering av barn med nøtteallergi i skoler og barnehager.

Pollenvarsel for Trøndelag

Dato publisert: 11.03.2017

Pollensesongen er i gang i Trøndelag. Foto: Arkiv Pollenvarsel for Trøndelag Pollenvarsel for Trøndelag Fredag kom Norges Astma- og Allergiforbund med en pollenvarsel for Trøndelag.

Helsedirektoratet om nøttefrie barnehager: "Gjør barna en bjørnetjeneste"

Dato publisert: 08.03.2017

Redaksjonen Helsedirektoratet kommer nå med anbefalinger for praktisk håndtering av barn med nøtteallergi i skoler og barnehager.

Midler til brukerorganisasjoner i 2017

Dato publisert: 07.03.2017

8,5 millioner er blitt fordelt til brukerorganisasjonene for 2017. Av Helse Midt-Norge RHF Det regionale helseforetaket lyser hver høst ut midler som frivillige organisasjoner kan bruke til å drive helsefremmende arbeid for.

KIWI lanserer ny barneserie

Dato publisert: 06.03.2017

KIWI lanserer en helt ny serie med bleier og småbarnsprodukter. LilleGo'-serien består av trygge produkter av høy kvalitet til en god pris.