logo for printversjon

Varsler 6 pollentyper daglig

NAAFs pollenanalytiker, Hallvard Ramfjord. 12 pollenfeller rundt om i landet registrerer pollenforekomsten.

Pollenvarslingen for Norge

Dato publisert: 1/31/2006 Sist oppdatert: 8/12/2015

Norges Astma- og Allergiforbund leverer den daglige pollenvarslingen for Norge. NAAF har etablert 12 pollenfeller rundt om i landet og varsler 6 pollentyper daglig - fra februar måned til midten av august.

Tjenesten ble etablert i 1975 og senere utvidet til en landsdekkende varslingtjeneste: Pollenvarsel >>

NAAF har i dag to heltidsansatte pollenanalytikere i Trondheim som sørger for at varslingen til en hver tid er oppdatert og tilgjengelig for publikum gjennom NAAFs nettsider.

Pollenvarslingen finansieres ved midler fra Norges Astma- og Allergiforbund og tilskudd fra Sosial- og helsedirektoratet. Varslingen distribueres daglig til rikspresse og media.

Få polleninfo rett til din smarttelefon >>

Se våre filmer om pollenallergi >>

Fakta om pollenvarslingen fra Norges Astma- og Allergiforbund:

  • NAAF har pollenfeller ved målestasjoner i følgende områder: Kirkenes, Tromsø, Bodø, Trondheim, Ørsta, Førde, Bergen, Geilo, Stavanger, Kristiansand, Lillehammer og Oslo.

  • Innsendte prøver fra målestasjonene analyseres, og basert på analyser av prøvene, erfaringsbakgrunn fra tidligere sesonger og de ferskeste værprognosene, utarbeides regionale pollenvarsler for det kommende døgnet.

  • Pollenvarslingen utarbeides daglig for pollentypene: or, hassel, Salix (pollen fra pil, selje og vier), bjørk, gress og burot. Tjenesten starter vanligvis i midten av februar og avsluttes ca. 25. august.

  • Pollenvarslingen distribueres til rikspresse- og media og er tilgjengelig på NAAFs hjemmesider, eller www.pollenvarsel.no

 


Kontaktpersoner: