Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image
Gode råd ved høy luftforurensning LES MER

Jonas varmemaske

No image
nb Dato publisert: Sist oppdatert:
Har du problemer i kulden? Kanskje Jonas varmemaske kan hjelpe deg? Jonas varmemaske fra Norges Astma- og Allergiforbund gir god beskyttelse mot kald og tørr luft og er egnet for blant annet mennesker med astma som føler at de blir verre i kaldt vær.

Last ned Jonasbrosjyre her >>
Kjøp Jonas varmemaske her >>

Masken:

  • beskytter åndedrett og blodomløp mot kulde
  • er ideell for friluftsliv, idrett og arbeid utendørs ved lave temperaturer.
  • finnes i flere modeller og med to filtertyper
  • kommer i barne- og voksenstørrelse
  • er godkjent som behandlingshjelpemiddel i enkelte helseforetak via Behandlingshjelpemidler (rekvisisjon fra spesialist må foreligge)

Jonas varmemaske fra Norges Astma- og Allergiforbund er spesielt egnet for astmatikere og mennesker med lunge- og hjertesykdommer, men den har også en stor forebyggende effekt på friske mennesker.

Varmen fra luften man puster ut lagres i metallfilteret og varmer opp luften man puster inn. Metallfilteret oppbevarer også den fuktigheten som finnes i utåndingsluften og fukter luften man puster inn igjen, slik at den blir behagelig å trekke inn. Filteret er formet etter ansiktet og festes under et ribbestrikket område slik at luften strømmer lettere gjennom.

Filteret leveres både i barne- og voksenstørrelse, og med to ulike oppvarmingsgrader, ett hvitt og ett blått. Hvitt filter brukes ofte av barn og mennesker med dårlig lungekapasitet eller hjertesykdom. Blått filter har størst oppvarmingsgrad, men kan være litt tyngre å puste gjennom for de med dårlig lungekapasitet. Filteret er laget i hudvennlig polyesterskum.

Jonas sport for fysisk aktivitet har et foret filter som festes over nese og munn med en strikk bak på hodet. Kommer kun med ett-lags metallfilter.

Fremgangsmåte: 

1. Spesialisten som vedtar behov for Jonasmaske rekvirerer på skjema fra Behandlingshjelpemidler. Du kan oppgi til spesialisten ønske om farge og om du skal ha lue eller hals, men det kan ikke garanteres at det er dette du får utlevert.

2. Bruker sender inn skjemaet til Behandlingshjelpemidler i egen region som behandler søknaden. Oversikt over alle helseforetakene.

Hjelpemiddelet leveres ut på sykehuset eller sendes hjem til bruker etter avtale.