logo for printversjon

Jonas varmemaske brukes av mennesker med lunge- og hjertesykdommer, og av andre som trener eller arbeider ute i klad luft.

Jonas varmemaske

Dato publisert: 31.10.2006 Sist oppdatert: 05.01.2015nb

Har du problemer i kulden? Kanskje Jonas varmemaske kan hjelpe deg? Jonas varmemaske fra Norges Astma- og Allergiforbund gir god beskyttelse mot kald og tørr luft og er egnet for mennesker med astma som føler at de blir verre i kaldt vær.

Jonas varmemaske finnes i mange ulike modeller og størrelser.

Last ned Jonasbrosjyre her >>

Kjøp Jonas varmemaske her >>

Dersom du vil ha en modell eller farge du ikke finner i vår nettbutikk, ta kontakt med nettbutikk@naaf.no eller tlf: 23 35 35 35 så kanskje vi kan hjelpe deg.

Masken er spesielt egnet for mennesker med astma og andre lungelidelser og hjertesykdommer.

Masken:

  • beskytter åndedrett og blodomløp mot kulde
  • er ideell for friluftsliv, idrett og arbeid utendørs ved lave temperaturer.
  • finnes i flere modeller og med to filtertyper
  • kommer i barne- og voksenstørrelse
  • er godkjent som behandlingshjelpemiddel og vil kunne innvilges fra ditt helseforetak gjennom Behandlingshjelpemidler med rekvisisjon fra spesialist.

Godkjent behandlingshjelpemiddel

Jonasmasken er godkjent som behandlingshjelpemiddel og skal begrunnes av spesialist; lungelege eller barnelege.

Fremgangsmåte:
1. Spesialisten som vedtar behov for Jonasmaske rekvirerer på skjema fra Behandlingshjelpemidler. Du kan oppgi til spesialisten ønske om farge og om du skal ha lue eller hals, men det kan ikke garanteres at det er dette du får utlevert.

2. Bruker sender inn skjemaet til Behandlingshjelpemidler i egen region som behandler søknaden. Oversikt over alle helseforetakene.
Hjelpemiddelet leveres ut på sykehuset eller sendes hjem til bruker etter avtale.


Best i klassen

Jonas varmemaske fra Norges Astma- og Allergiforbund er spesielt egnet for astmatikere og mennesker med lunge- og hjertesykdommer.

Jonasmasken gir god beskyttelse mot kald og tørr luft, og egner seg også godt for den som driver fysisk aktivitet eller arbeider ute i sterk kulde.

Varmen i fra luften man puster ut lagres i metallfilteret og varmer opp luften man puster inn. Metallfilteret oppbevarer også den fuktigheten som finnes i utåndingsluften og fukter luften man puster inn igjen, slik at den blir behagelig å trekke inn. Filteret er formet etter ansiktet og festes under et ribbestrikket område slik at luften strømmer lettere gjennom.

- Jonas sport for fysisk aktivitet har et foret filter som festes over nese og munn med en strikk bak på hodet.

- Filteret leveres både i barne- og voksenstørrelse, og med to ulike oppvarmingsgrader, ett hvitt og ett blått. Hvitt filter brukes ofte av barn, sportsutøvere (jonas sport) og mennesker med dårlig lungekapasitet eller hjertesykdom. Blått filter har størst oppvarmingsgrad, men kan være litt tyngre å puste gjennom for de med dårlig lungekapasitet. Filteret er laget i hudvennlig polyesterskum.