Tåler katt, ikke hund. Hva med kanin og marsvin?

Marsvin lurer vi på å anskaffe, eller kanin. Sophie(min datter på 3 år) er allergisk mot hund, men ikke katt. Vi har katt hjemme og har alltid hatt det, og ingen reaksjon heller ikke på prikktest - kun hund. Betyr det at hun tåler alle dyr utenom hund, eller er det slik at dersom vi anskaffer oss et marsvin eller kanin eller noe... så kan vi være med på å trigge mer allergi?   

SVAR:

(11. mars 2007)

Dette kan ingen gi noe sikkert svar på. Utvikling av atopisk allergi (sensibilisering) er dels genetisk bestemt (og foreløpig lar det seg ikke undersøke med tilgjengelig genteknologi).

Dels er det  avhengig også av personens immunologiske utvikling og erfaring ( heller ikke mulig å bestemme i denne sammenhengen) og dels avhengig av tilfeldige forsterkende eller hemmende forhold, se dokumentene om allergiforebygging.

Personlig ville jeg vært fornøyd over at hun tåler katten og latt være å ta noen ekstra sjanse med marsvin, kanin og andre små kjæledyr. Er dere uheldige  i dette, kan hun risikere å bli allergisk også mot katten.