Gode råd er grønne. Flott bok om allergivennlige plante

Dette er et fabelaktig fint hjelpemiddel både for myndigheter og for alle som vil ha et allergivennlig grønt miljø inne og ute.

Boken er resultatet av samarbeid mellom  Sør-Trøndelag Fylkeslag av Norges Astma og Allergiforbund (NAAF) og Norsk Forum for Bedre Innemiljø for Barn (NFBIB) i et prosjekt med økonomisk støtte fra Helse og Rehabilitering. Prosjektansvarlige for dette har vært fylkessekretær Marianne Bjerke og pollenanalytiker Hallvard Ramfjord som står som forfattere sammen med  overlege, førsteamanuensis Roald Bolle, blomsterdekoratør Gunn Kristin Forseth  og kontormedarbeider  Anne-Mari Brekk Nilsen med journalist Karl H Brox som redaktør.

Boken omtaler innledningsvis allergier, pollenallergi og duftoverfølsomhet kortfattet og greit, og så følger omtale av pollen og planter, både giftige, allergifremkallende og ufarlige (som anbefales). Underveis formidles praktiske råd og erfaringer dels i forbindelse med ulike sesonger, festdager  og høytider dels i private boliger og dels for forskjellige innendørs  fellesrom.

Boken gir også gode råd om utforming og beplanting av private balkonger, hager og gårdsrom etc og for offentlige uterom. Alt dette er tilpasset forskjellige landsdeler.

Et vell av vakre illustrasjoner gjør lesningen til en estetisk nytelse i tillegg til Aha-opplevelser.

Boka er i stivbind og har formatet 20,7 x 29,7 cm. Den er på 248 sider og inneholder mer enn 400 fargebilder fra hele landet og fra alle årstider.


Pris: 200,- pr. stk. inkl porto.

Boken kan bestilles fra regionkontoret i Klæbu, tlf. 72 83 10 04, epost: gina.strom@naaf.no  

(Sist oppdatert 18. desember 2005)