Ingen allergimedisiner eller -vaksiner tar ondet ved roten!

(En oppfordring 12. april 2006)

"Antihistamin: alfa & omega? 

I siste Astma allergi -blad leste vi at selv om man bruker antihistamin pga pollenallergi, bør man holde avstand til allergikilden.

Da vi er flere allergikere i familien lurer vi på om oppfordringen også gjelder allergi mot dyr og matvarer? For det er nettopp avstand til aktuelle allergener som holder oss på føttene. (Dessuten har vi en lei tendens til akutte strupehevelser og erfarer at den eneste hjelpen mot dett er rask medisinering med adrenalin-medisiner).

Våre erfaringer teller lite mot folks uvitenhet! Folk sier rett ut at vi må da bare spise allergitabletter slik at vi kan ha kontakt med dyr og spise vanlig mat. Kan du være så snill å avlive en myte om oss allergikere som muligens skyldes helsekostprodukter som lover at du blir frisk av allergier om du bruker deres allergi-produkter?"

SVAR:

I mange av dokumentene i denne nettsiden står det klart og tydelig at det eneste som hjelper helt ved allergi, er å holde seg unna de aktuelle allergenkildene.  Dette gjelder alle former for allergi.

Medisinene er gode, men ikke gode nok!

Det er etter hvert utviklet mange gode medisiner mot allergi. 

Noen av de som har relativt svake allergier, kan være heldige slik at symptomene blir borte med riktig valgte og riktig brukte medisiner. Mange andre hjelpes av medisinene slik at de har det bedre når allergenkontakten (allergeneksponeringen) er  moderat, men blir mer eller mindre dårlige ved mer allergenkontakt selv om de har brukt riktige medisiner i høyeste tålte doser.

Noen  har så uttalt allergi at de kan få alvorlige reaksjoner  ved kontakt med mikroskopisk lave mengder av noen allergener både i mat og  luft  (for eksempel fra egg, fisk, peanøtter og  støv,  os eller damp fra slik mat og av støv fra dyr)) tross all medisinbruk. (Se for eksempel Dyr i familien)

Uvitenhet blant folk flest
Det er dessverre mye uvitenhet om dette  hos folk flest. Både "naturleger", helsekostprofeter og media er med på å spre myter, misforståelser  og usannheter, se myter, media og halve sannheter og Alternativ behandling. Hjelper det? 

Altfor mange får ekstra plager fordi de møter uvitenhet og manglende forståelse. Kanskje det vil være til hjelp å ta utskrift av dette og ha i beredskap for slike situasjoner?

(Sist oppdatert 12. april 2006)