Allergisikre katter?

Vi er en familie der flere generasjoner reagerer på hund og katt med bl.a. hovne og røde øyne, kløe og hudutslett, tette slimete luftveier og astma.

Nå ringte barnebarnet meg og fortalte gledestrålende at jeg måtte gå inn på nettsiden http://www.allerga.com/ for der sto det at nå var det laget katter for allergikere. De koster 40 000kr. og man får pengene tilbake hvis man ble allergisk for dem, men det har enda ikke skjedd.

Barnebarnet og moren er allergiske for både hund og katt og en stor drøm går i oppfyllelse dersom dette virkelig er sant. Kan allergologen fortelle oss om dette kan bli en realitet?

(Spørsmål 8. november 2006)

SVAR:

Anskaffelse frarådes!

Disse kattene skiller sannsynligvis ikke ut hovedallergenet, men mange katteallergikere reagerer på flere allergener enn dette. Foreløpig mangler godkjente bevis på at kattene ikke gir allergi. Det er helt usikkert om barn kan utvikle allergi mot noe i disse «nye» kattene.

Viktige opplysninger mangler. Endelig standpunkt kan tas først når det foreligger tilstrekkelig forskningsbasert informasjon.

Vent! 

 (Sist oppdatert 10. november 2006)