Hundrevis spørsmål! Hvordan finner vi det som også gjelder oss?

Alle i vår familie på to voksne og tre barn er allergiske, og vi har nesten altfor mange spørsmål som vi ikke kan plage legen vår med – og som han neppe kan svare ordentlig på. Vi finner heldigvis mye av den informasjonen som vi trenger, i allergiviten.no og i nettsiden til NAAF – og tusen takk for det!  Nå har vi oppdaget at mye av det vi lurer på, allerede er spurt om og svart på i ”spørsmål og svar”.  Problemet med det er imidlertid at det tar så mye tid å lese gjennom over 100 av spørsmål og svar for å finne det vi trenger. Kan dere lage en ordliste eller lignende så det blir lettere å finne fram?

(Spørsmål 7. juli 2006) 

SVAR:

Dette kan du få til ganske enkelt selv ved å bruke de mulighetene som du har i datamaskinen din når du har fått opp forsiden til Allergiviten.no.

  1. Klikk på ”Spørsmål og svar” nederst i hovedmenyen på venstre side eller i rubrikken ” Les spørsmål og svar” i rammen: Postkasse for NAAF medlemmer” øverst til høyre.
  2. Da får du opp ”Oversikt over spørsmål og svar”, og følgende tekst: ”Klikk på dette merket, så får du ingressene med hovedsaken ved spørsmålene”
  3. Klikk på merket slik at teksten i spørsmålene kommer opp på skjermen.
  4. Så bruker du tastene [ctrl] og [F] eller venstreklikker [rediger] i datamaskinens menylinje øverst på skjermen og deretter [Søk (på denne siden )]
  5. I rubrikken for ”SØK” som da kommer opp, skriver du et stikkord for det du lurer på, for eksempel katt hvis det dreier seg om et aller annet om det. (NB start ordet med et tomt bokstavmellomrom for å unngå andre ord som inneholder de samme bokstavene, i eksempelet bl.a. ”skatt”. Det kan også være lurt å følge anbefalingene i ”Avansert søk”.
  6. Nå vil datamaskinen din hoppe til og vise med tydelig merking det ordet du søker og gå til neste dokument som inneholder det ordet hver gang du klikker på ”Søk etter neste” i søkerubrikken.
  7. Dette skjer først i titlene i undermenyen for ”Spørsmål og svar” i menykolonnen på venstre side og fortsetter så i de innledende tekstene (ingressene).
  8. Finner du ikke svar på det du lurer på, er det bare hyggelig om du sender det i postkassen for NAAF medlemmer i Allergiviten.no.  Det er sannsynligvis også mange andre som lurer på det samme.
  9. Dreier spørsmålene seg om forhold i inneklima og innemiljø, kan du kanskje finne svar eller sende spørsmål til   inneklima.com og innemiljo.net.  

(Sist oppdatert 7. juli 2006)