Medisin mot inneklimasyke?

Leste med interesse innlegget vedr. Xolair. Hjelper dette "bare" på allergi eller kan det også ha en effekt på "inneklimafeber" og den enorme trettheten som følger med?

Har muggsoppallergi og gresspollenallergi. Det siste er jeg hyposensibilisert mot for flere år siden og plages lite med.

Finnes der, eller er der under utprøving noe som kan ta knekken på trettheten som følger med inneklimafeber?

Kan sove i opptil 18 timer etter opphold i dårlig inneklima, da snur jeg hele døgnet og har mye kroppslig ubehag inntil "anfallet" blir avsluttet med kraftig diaré og tidvis oppkast etter 4-5 døgn.

Livet ville blitt et helt annet om der fantes noen medisin utenom å holde seg unna bygninger som jeg ikke tåler.

Dessverre kan fastlegen min ikke så mye om dette, og det er det visst ikke så mange andre som kan heller.

(20. mars 2007)

SVAR:

Dessverre, verken Xolair eller noe annet kjent preparater er vist å ha effekt ved slike plager ("inneklimasyke", miljøhemming). En vesentlig årsak til manglende behandlingstilbud er at man (inkl. medisinere og farmakologer) vet altfor lite om dette.

Derfor forbereder jeg akkurat nå et forsøk på registrering av ulike former av miljøhemming gjennom de tre nettsidene jeg har lagd

Din reaksjon med oppkast og diaré gir jo mest mistanke om at du har fått i deg noe mat som du ikke tåler(?), men det kan kanskje også være utslag av den utmattelsen som du beskriver.

(Sist oppdatert 21. mars 2007)