Kløe i lungen

Fikk påvist astma for 3 år siden. Har fulgt alle råd, men blir bare verre. Har også forsøkt forskjellige medikamenter. Har en intens kløe i lungene som lungespesialistene ikke forstår og bare avfeier med at man ikke kan klø i lungene. Bruker nå Singulair tbl. , Alvesco innhalasjon. 2 ganger. pr dag + Oxis Turbohaler. Bruker også allergimedisiner. Er allergisk for bjørk, burot, timotei, katt, parfyme, nikkel, perubalsam, støv, midd. Reagerer også på en rekke matvarer og stearinlys.

Er i full jobb og trener og/eller mosjonerer flere ganger pr uke.

Er nå veldig sliten p.g.a. reaksjonene i lungene, blir også veldig bekymret over at det utvikler seg raskt og at lungespesialistene ikke forstår hva det er, men at de heller ikke forsøker å finne ut av det, men avskriver det med allergisk astma. Har liten slimproduksjon men mye kløe, hoste og tungpustethet ved anfall. Håper du har mulighet til å se nærmere på dette.

SVAR:

Etter beskrivelsen er du plaget av hyperreaktivitet i tillegg til allergier. Det du opplever som kløe i lungene er sannsynligvis en kronisk tilstand av irritasjon pga hyperreaktiviteten - og sannsynligvis fordi du puster inn en del irritanter. Det er noen som opplever slik irritasjon som en slags kløe i bronkiene. Vurder om det er slike irritanter i miljøet ditt!

NB! Det er mulig at drivstoffet i Alvesco© bidrar til irritasjonen. Ta opp med legen din om du bør få et annet kortikosteroid - preparat til inhalasjon i stedet for Alvesco.

Hyperreaktivitet er et resultat av (allergisk) inflammasjon og det er mulig at du bør ha en litt høyere dose av kortisoninhalasjon enn hittil.

Alt dette må legen din avgjøre.

Lykke til!

(Sist oppdatert 25. november 2011, Kjell Aas©)