Pollenplager nå?

Har bjørkepollenallergi og  har tatt prikktest. Mine symtomer er tett i nese, konsentrasjonsvansker,blir veldig rar i kroppen; kan sammenlingnes med influensa: Skjelven, svært slapp, nummen.Legen min mener at det er allergi, har tatt masse andre prøver av meg, men ikke funnet noe annet.

(9. mars 2005)

SVAR:

Det er riktig at en kraftig pollenallergi med høysnue kan gi slike symptomer. Derfor kalles det også høyfeber.

MEN: det er ikke tiden for bjørkepollen ennå - se pollenvarslet.

Mange med allergi mot bjørkepollen reagerer også på pollen fra or og hassel, men som du ser i pollenvarselet er det ganske beskjeden blomstring av disse de fleste steder. Du har vel ikke tatt inn kvister av noen av disse trærne slik at raklene har modnet inne? Hvis du ikke har gjort det, må plagene dine skyldes noe annet (kanskje influensa???).

Du kan jo ha allergi mot noe annet, men det må avgjøres av allergispesialist.  Er det ikke allergi, vil du ikke ha noe ordentlig nytte av antishistamin, og da bør du kanskje undersøkes av en spesialist i indremedisin i samarbneid med fastlegen din. For store doser av antihistaminer og andre allergimedisiner kan gi noen bivirkninger som ligner det du beskriver, men ikke alt.

God bedring!

(Sist oppdatert 9. mars 2005)