Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Har barnet mitt astma?

Allergibrosjyre til deg som skal på besøk eller ha besøk

No image
lg Dato publisert: Sist oppdatert:
Region Oppland har utarbeidet en brosjyre som er nyttig både for deg som er allergisk og skal på besøk, eller hvis du skal ha besøk av noen med allergier.

NAAF Region Oppland har laget denne praktiske brosjyren med hjelp av midler fra Extrastiftelsen Helse- og Rehabilitering.

- Brosjyren er laget for å gjøre det enklere for alle, det kan være litt skummelt å invitere hjem en venn som har behov for tilrettelegging og kan bli syk under besøket. Vi ønsket å hjelpe denne gruppen som også synes det er hyggelig å være gjest i andres hjem, forteller regionssekretær Tove Løkken i Region Oppland.

Last ned brosjyren og skriv ut

Fyll ut og gi verten

I brosjyren finner du en oversikt over en del allergier, og det er mulighet til å krysse av for det som gjelder deg. Under hvert punkt finner du nyttig informasjon om allergien og tips og råd til hvordan man kan sørge for at besøket blir best mulig. På siste side er det også plass til at man kan fylle ut mer detaljert informasjon om hva man ikke tåler og hvilken medisin man eventuelt tar.

Det er også plass til en kort forklaring av hva man skal gjøre hvis gjesten får en allergisk reaksjon under besøket, og man kan oppgi kontaktinformasjon til nærmeste pårørende eller foreldre hvis det er barn som skal på besøk.

- Mange vet kanskje ikke nøyaktig hva gjesten er allergisk mot, og hva de eventuelt skal gjøre seg hvis noe skulle skje. Da kan den som er allergisk fylle ut all nødvendig informasjon på brosjyren og gi den til verten, gjerne på forhånd slik at de rekker å se på rådene, sier Løkken.