Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Slik håndterer du astma i kulden

Bli med i kampen om godt inneklima på skolene!

No image

Klasse 6C på Grav skole i Bærum er en av pilotskolene som er med i prosjektet. De er nå i gang med målinger i klasserommet.

Dato publisert: Sist oppdatert:
Vi i Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF) vil at barna skal lære mer om viktigheten av godt inneklima i klasserommene, og hvordan de selv kan påvirke inneklimaet. Derfor lanserer vi den nasjonale kampanjen Luftagentene. Nå kan dine barn eller barnebarn være med på prosjektet og bli Luftagenter for NAAF!

Godt inneklima gjør at barna lærer lettere, det er enklere å konsentrere seg, og de holder seg friskere.

Det er viktig at barna vet hvordan inneklimaet har en effekt på læringsmiljøet, og at de selv kan påvirke inneklimaet i klasserommet. NAAF ønsker å bidra til at elevene får kunnskap om inneklima og konsekvensene dårlig inneklima kan få, og derfor lanserer vi kampanjen Luftagentene!

Formålet med Luftagentene er at elevene skal lære om hvordan de kan påvirke og forbedre inneklimaet i klasserommet med enkle tiltak.

Vi trenger 100 klasser!

Kampanjen retter seg mot elever i 5. – 7. klasse, og elevene som deltar blir Luftagenter for NAAF. Inntil 100 klasser spredt over hele landet kan være med i prosjektet.

De klassene som deltar i Luftagentene vil få en luftmåler de monterer i klasserommet, som så sender resultater på CO2, luftfuktighet og temperatur til luftagent.no.

Elevene får opplæring i hvordan de måler, forsker og gjennomfører oppgaver knyttet til inneklima, og hvilke tiltak de kan gjøre for å påvirke inneklimaet. Oppgavene er basert på enkle tiltak, for eksempel å åpne et vindu. Dette gir økt kunnskap om inneklima, som elever og lærere kan ta med seg videre.

Tips din skole!

Vil du at ditt barn, barnebarn, tantebarn eller noen andre du kjenner skal bli Luftagenter?

Ta kontakt med rektor eller kontaktlærer og tips dem om prosjektet! De finner alt de trenger å vite om prosjektet og påmelding på luftagent.no.

Vi skal ha 100 Luftagent-klasser, og medlemmer i NAAF vil bli prioritert! Be lærer eller rektor legge ved ditt medlemsnummer når de melder seg på.

Fortell om Luftagentene , og bidra i kampen for et godt inneklima i klasserommet! Vi vil ha luft for alle.

Les mer om prosjektet på luftagent.no.