Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Buttons for deg med astma, kols eller pollenallergi

No image
Dato publisert: Sist oppdatert:
Det kan føles stigmatiserende å ha en sykdom som gir luftveisplager under koronapandemien. Derfor finner du nå buttons for både astma, kols og pollenallergi i vår nettbutikk.

Etter et vellykket prøveprosjekt og gode innspill fra medlemmer har Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF) nå trykket opp tre forskjellige buttons som kan kjøpes i nettbutikken. Du kan velge mellom «Jeg har pollenallergi», «Jeg har astma» og «Jeg har kols». Vi håper disse kan bidra til å gjøre hverdagen under koronapandemien litt enklere, ved å synliggjøre for andre at du har en tilstand som kan gi symptomer fra luftveiene.

NB! Bruk av buttons fritar ikke noen for bruk av maske der det er påbudt eller anbefalt.

Klikk her for å gå til nettbutikken vår >>

Én button koster 50 kroner, og sendes hjem til deg i posten. Ved å kjøpe en button støtter du også NAAFs viktige arbeid for å bremse den økende forekomsten av astma, allergi, kols og andre overfølsomhetssykdommer, og for å sikre at de som har sykdommene skal kunne leve best mulig med dem.

Du kan lese mer om hva NAAF gjør her >>

Med en button kan det være lettere å formidle til de rundt deg at du har en tilstand som kan gi luftveisplager. Men, husk fortsatt å være oppmerksom på andre nyoppståtte luftveissymptomer og/eller dårlig allmenntilstand, og forhold deg til Folkehelseinstituttets råd >> dersom du er i tvil om du burde teste deg for koronavirus. 

Her kan du lese mer om forskjellene mellom astmasymptomer og koronasymptomer >>

Du finner også mer informasjon om koronavirus for NAAFs grupper på temasidene våre for korona >>