Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Pollen fra gran og furu

Elevene forteller: Slik er det å være Luftagent!

No image
Dato publisert: Sist oppdatert:
Hvordan er det å være Luftagent for NAAF? Kampanjen Luftagentene starter offisielt til høsten, men to klasser har fått teste det på forhånd, og her forteller de hvordan det har vært!

Lysaker skole og Grav skole i Bærum har fått være pilotskoler, og har i hele vår og frem til skolens sommerferie fått være Luftagenter. De har testet prosjektet, målt inneklima og gjort tiltak.

- Som Luftagenter får vi oppdrag som hjelper oss med å passe på hvordan inneklimaet er, forteller elevene i 5B ved Lysaker skole.

Luftagentene er laget slik at det passer inn i undervisningsplanen, og elevene får flere oppgaver de skal fullføre gjennom prosjektperioden.

- Vi har hatt Kahoot, laget statistikk og forsket på hva som er inneklimabomber i vårt klasserom, forteller elevene.

Elevene har selv forsøkt å finne ut hva som påvirker inneklimaet i sitt klasserom.

- En gang gjemte en klassekameraet en melk under hylla! Det stinket i hele rommet, og vi forstå ikke hva det var. En av oppgavene i prosjektet er å lage et luktbibliotek i et Norgesglass, men vi vet hva som skjer med melk, så vi trenger ikke forske videre på akkurat det, sier elevene ved Lysaker skole.

Vil ditt barn være Luftagent?

Luftagentene retter seg mot elever i 5. – 7. klasse over hele landet, og elevene som deltar blir Luftagenter for NAAF. De klassene som deltar i Luftagentene vil få en luftmåler de monterer i klasserommet, som så sender resultater på CO2, luftfuktighet og temperatur til luftagent.no.

Elevene får opplæring i hvordan de måler, forsker og gjennomfører oppgaver knyttet til inneklima, og hvilke tiltak de kan gjøre for å påvirke inneklimaet. Oppgavene er basert på enkle tiltak, for eksempel å åpne et vindu. Dette gir økt kunnskap om inneklima, som elever og lærere kan ta med seg videre.

Vil du at ditt barn, barnebarn, tantebarn eller noen andre du kjenner skal bli Luftagenter? Ta kontakt med rektor eller kontaktlærer og tips dem om prosjektet! De finner alt de trenger å vite om prosjektet og påmelding på luftagent.no.

Vi har kun 100 målere tilgjengelig, og blir det flere som melder sin interesse vil 100 klasser bli valgt ut. Er du NAAF-medlem og tipser en skole som søker om å bli med, vil de bli prioritert i køen!

Fortell om Luftagentene, og bidra i kampen for et godt inneklima i klasserommet! Vi vil ha ren luft for alle.

Les mer om prosjektet på luftagent.no.