Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Pollen fra gran og furu

Flere skoler vil bruke Luftagentene i undervisningen

No image
Dato publisert: Sist oppdatert:
Mange skoler har valgt å melde seg på Luftagentene fordi oppgavene elevene får i kampanjen passer enkelt inn i læreplanene for 4. -7. trinn. Flere skoler vil bruke det i naturfagsundervisningen.

- Oppgavene i Luftagentene er laget med utgangspunkt i læreplanene for 4.-7 trinn, forklarer prosjektleder Bente Norum.

Kampanjen retter seg mot elever i 5. – 7. klasse, og elevene som deltar blir Luftagenter for NAAF. Inntil 100 klasser spredt over hele landet kan være med i prosjektet.

De klassene som deltar i Luftagentene vil få en luftmåler de monterer i klasserommet, som så sender resultater på CO2, luftfuktighet og temperatur til luftagent.no.

- I tillegg er målet å øke kunnskapen hos elevene om hvordan inneklima påvirker oss og læringsevnen. Vi blir veldig glade når vi får tilbakemelding om at flere av våre påmeldte skoler ser nytten av prosjektet og ønsker å bruke opplegget som ligger tilgjengelig på luftagent.no inn i naturfagsundervisningen, forteller Norum.

Elevene får opplæring i hvordan de måler, forsker og gjennomfører oppgaver knyttet til inneklima, og hvilke tiltak de kan gjøre for å påvirke inneklimaet. Oppgavene er basert på enkle tiltak, for eksempel å åpne et vindu. Dette gir økt kunnskap om inneklima, som elever og lærere kan ta med seg videre.

Vil du at din skole skal delta?

Vil du at ditt barn, barnebarn, tantebarn eller noen andre du kjenner skal bli Luftagenter? Ta kontakt med rektor eller kontaktlærer og tips dem om prosjektet! De finner alt de trenger å vite om prosjektet og påmelding på luftagent.no.

Vi har kun 100 målere tilgjengelig, og blir det flere som melder sin interesse vil 100 klasser bli valgt ut. Er du NAAF-medlem og tipser en skole som søker om å bli med, vil de bli prioritert i køen!

Fortell om Luftagentene, og bidra i kampen for et godt inneklima i klasserommet! Vi vil ha ren luft for alle.

Les mer om prosjektet på luftagent.no.