Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Pollenvarsel

Guro Waage er ny helsefaglig rådgiver

No image
lg Dato publisert: Sist oppdatert:
NAAF har utvidet den faglige kompetansen, og ansatt Guro Waage (31) som ny helsefaglig rådgiver med fokus på ernæring. Medlemmer får eksklusiv tilgang til å snakke med Guro en gang i uken.

På NAAFs landsmøte i 2016 vedtok medlemmene at matallergi og intoleranse skal være hovedfokus for de neste tre årene. For å styrke NAAFs kompetanse på dette området, har organisasjonen nå ansatt Guro Waage (31).

Hennes hovedfokus er matallergi og intoleranser og hun skal ta imot telefoner fra medlemmer hver onsdag. Dette tilbudet vil være eksklusivt for NAAFs medlemmer.

Er du ikke medlem? Nå er det halv pris, meld deg inn her!

Hun gleder seg til å hjelpe alle medlemmer som har spørsmål om mat og ernæring.

Guro begynte i jobben som helsefaglig rådgiver 1. august, og hadde allerede gledet seg til å starte i flere uker.

Nå er hun endelig på plass, og er tilgjengelig på telefon for medlemmer hver onsdag fra og med 16. august.

Opptatt av folkehelse

Guro er veldig opptatt av mat og helse, og har en bachelorgrad i mat-teknologi og en mastergrad i klinisk ernæring. Hun har også god kjennskap til hva forbundet jobber for og med.

- Jeg syns NAAF er en viktig pasientorganisasjon som jobber målrettet for sine medlemmer og for å bedre folkehelsen. Matvareallergi og intoleranser er et sterkt økende problem i befolkningen. Behovet for informasjon og veiledning rundt disse temaene, både til privatpersoner og til industrien, er større enn noen gang. Jeg syns det er veldig spennende å få bidra inn i organisasjonen på nettopp dette området og gleder meg til å ta fatt på arbeidet, sier Guro.

Kjenner godt til problematikken

En dag i uken skal hun ta imot telefoner fra medlemmer på rådgivningstjenesten. Og hun har stor forståelse for at det finnes mange som har det tøft, uansett om de sliter med astma, allergi eller eksem. Guro vet nemlig selv hvordan det føles.

- Da jeg var yngre, hadde jeg alvorlig astma. I dag er jeg heldigvis symptomfri, men jeg har selv kjent på kroppen hvordan det er å leve med denne sykdommen.

Guro forteller at de også har atopisk eksem og allergier i nærmeste familie, noe som kan være krevende til tider.

- Å ha astma og allergi i familien kan være utfordrende, spesielt når det rammer de aller minste. Blir det påvist matallergier er man nødt til å endre kostholdet, det kan for mange oppleves både frustrerende og vanskelig. Det oppstår ofte mye usikkerhet.

Hun syns det er viktig å ikke miste motet og matgleden når man får påvist allergi og intoleranser.

- Det fins alltid et alternativ og en løsning. Jeg er opptatt av at man skal klare å bevare matgleden og at mat ikke skal være en byrde. Det er derfor viktig å finne gode erstatningsprodukter. Det er viktig både for å kunne ha muligheten til å fortsette å spise så normalt som mulig, men også for å være sikker på at man får dekt behovet for alle næringsstoffene man trenger.

Gleder seg til å snakke med medlemmene

Hun håper hun skal få hjulpet mange av dem som tar kontakt, og gleder seg til å få snakke med alle som trenger hjelp.

- Jeg er svært spent på denne jobben. Dette blir en flott mulighet til å hjelpe våre medlemmer, samtidig som jeg kan få bedrive opplysningsarbeid og dermed sikre mennesker med allergi og overfølsomhet en bedre hverdag og helse.

Guro har lang utdannelse innen mat og ernæring og har erfaring fra flere forskjellige områder.

- Jeg begynte tidlig å interessere meg for mat og helse noe som er grunnen til at jeg i dag har utdannelse innen både mat-teknologi og ernæring. Som mat-teknolog lærte jeg mye om hvordan maten vi spiser er laget, sammensatt og produsert. Dette er kunnskap som jeg har stor nytte av i arbeidet som ernæringsrådgiver.

- Jeg er veldig opptatt av at vi spiser mat og ikke næringsstoffer. Fra tidligere har jeg variert erfaring innen ernæringsfeltet og har jobbet både i industrien, innen forskning, i klinikk og ved lignende rådgivertjenester. Jeg elsker å ha en jobb hvor jeg kan hjelpe andre, dele kunnskapen min og ikke minst spre litt matglede når det er behov for det.

Medlemmer i NAAF kan få hjelp av Guro hver onsdag fra og med onsdag 16. august, ring 23 35 35 35. Tjenesten er åpen 9-11 og 12-14.

Er du ikke medlem? Nå er det halv pris, meld deg inn her!

Bli medlem i NAAF

Type medlem
Send meg relevant info og nyhetsbrev på e-post