Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Pollenvarselet

Hold oversikt over pollenspredningen med mobilen

No image
Dato publisert: Sist oppdatert:
Basert på gode innspill fra medlemmer og brukere har vi videreutviklet appen vår Pollenvarsel. Nå finner du både pollendagbok, fakta om pollen og forskjellige visningsvalg i appen – og den er helt gratis i bruk!

Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF) leverer den daglige pollenvarslingen for Norge. Varslingen distribueres daglig til media og andre aktører som abonnerer på tjenesten, men du kan også sjekke pollenvarselet på pollenvarslingen.no, her på våre nettsider eller ved å laste ned appen vår, «Pollenvarsel». Den er tilgjengelig for både Android og iOS.

Appen gir deg enkel oversikt over pollenspredningen i ditt område for inneværende og neste dag, og du kan velge å få push-varsling ved kraftig og ekstrem spredning. Den ble relansert med nytt utseende tidligere i vår, og er blitt helt gratis i bruk! Etter gode innspill fra brukere og NAAF-medlemmer har vi nå lansert nok en oppdatering, og appen har fått flere nye funksjoner:

Pollendagbok

Når du følger med på pollentallene, og samtidig ser hvor sterkt du er plaget, kan du overvåke din egen sykdom og ta forholdsregler for å dempe plagene. Nå kan du enkelt følge med på dette i Pollenvarsel-appen, ved å registrere dagsformen din i dagboken!

 

Se også: 10 gode råd til deg med pollenallergi >>

Informasjon om pollen og pollenvarslingen

Lurer du på noe om gresspollen? Vil du vite mer om hvordan pollenvarslingstjenesten fungerer? Nå kan du finne kortfattet informasjon om alle pollentypene vi varsler om inne i appen, og du kan også lære mer om selve pollenvarslingen. Dersom du er interessert, kan du også trykke på «Les mer» for å komme direkte til våre nettsider.

 

Ulike visningsvalg

Nå kan vi tilby to ulike visningsvalg for pollenvarselet; grafisk visning og listevisning. Ved grafisk visning vil pollendata vises som grafiske elementer, med ett grafisk element per pollentype. Dersom du deaktiverer grafisk visning, vil pollendata vises i en liste med flere pollentyper samtidig.

Du kan enkelt endre på dette i appen, og finne ut hvilken visning du liker best, ved å trykke deg inn på «Profil», og deretter «Visningsvalg».

Du kan lese mer og laste ned appen vår her >>

Tips: Har ikke oppdateringene dukket opp hos deg? Prøv å oppdatere appen i App Store eller Google Play. 

Setter du pris på vårt arbeid? Da vil vi gjerne ha deg med på laget! Her kan du lese mer om fordelene med å bli medlem i NAAF >>