Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Parfymefri uke 2020

Husk god håndhygiene i ferien

No image
ma Dato publisert: Sist oppdatert:
Det er viktig å huske på god håndhygiene, også når du er på ferie. Med god håndhygiene kan du redusere sjansen for å bli syk på ferieturen. Les NAAFs gode råd her.

Sommerferien er rett rundt hjørnet og mange reiser dermed utenlands. Deilige strender, spisesteder og severdigheter venter mange i de kommende ferieukene. Ferie skal være en tid for opplevelser og avslapping, da er det viktig å holde seg frisk, slik at man kan nyte ferien.

I utlandet er det gjerne en annen bakterieflora og ofte dårligere hygiene enn man er vant til. God håndhygiene på ferie kan være en viktig faktor for å holde sykdom unna – både på selve reisen og under hele oppholdet.

Blant annet innsjekkingsterminalene, boksene du bruker i sikkerhetskontrollen og bordet foran flysetet er ofte fulle av uønskede bakterier. Hvis du skal spise på flyet og ikke har vasket hendene siden du sjekket inn, er det svært mange punkter på hendene dine hvor bakterier kan ha samlet seg etter at du entret flyplassen. Vask hendene ofte før hvert måltid, etter toalettbesøk og når du har vært på offentlige steder hvor bakterier lett smitter via felles berøringspunkter.

Hånddesinfeksjon er et godt alternativ

Har du ikke tilgang på såpe og rent vann kan hånddesinfeksjon være til hjelp. Spritbasert desinfeksjon er ingen erstatning for vanlig håndvask med vann og såpe, men er ved riktig bruk et meget godt alternativ der vanlig håndvask ikke er mulig å få til eller der man har et behov for å desinfisere hendene. Bruker du hånddesinfeksjon må du huske å ta på nok, og husk at fingertupper og tomler skal være dekket og fuktig i minst 30 sekunder.

Se flere ferietips >> 

No image
No image

Antibac Pharma Våtservietter

Anbefalt av Asthma Allergy Nordic.

No image

Antibac Pharma gel 50 ml

Anbefalt av Asthma Allergy Nordic.

No image

Antibac Pharma gel 250 ml

Anbefalt av Asthma Allergy Nordic.

No image

Antibac Pharma gel 150 ml

Anbefalt av Asthma Allergy Nordic.