Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Råd til deg med matallergisk barn i barnehagen

Hytteforbudet opphører i tide

No image
Dato publisert: Sist oppdatert:
Hytteforbudet opphører 20. april, omtrent samtidig som starten på årets bjørkepollensesong. Dette er gode nyheter for de som er hardest rammet av pollenallergi.

Mange bruker hytta som tilfluktsted i pollensesongen. Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF) har den siste tiden mottatt mange henvendelser fra medlemmer som er sterkt rammet av pollenallergi og som er bekymret nå som bjørkepollensesongen står for døren. De har tidligere kunnet reiste til hytta på fjellet eller ved sjøen, nordover i landet eller til utlandet for å holde seg friske i perioden hvor spredningen står på som verst. Med de restriksjonen som har foreligget på grunn av Covid-19 viruset, har dette ikke sett ut til å være en mulighet i år.

NAAF har jobbet mye de siste ukene for å løfte denne problemstillingen, både overfor myndighetene og pressen. Når regjeringen nå opphører hytteforbudet fra 20. april er dette akkurat tidsnok; omtrent samtidig med starten av bjørkepollensesongen.

Det er en mulighet for at det kan komme nye restriksjoner på sikt, men vi er svært glade for at pollenallergikerne som har denne muligheten kan benytte seg av hytta akkurat når det er mest nødvendig.