Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Parfymefri uke >>

Det er ikke kraftig spredning av bjørk

No image
Dato publisert: Sist oppdatert:
De siste to dagene har det vært meldt kraftig spredning av bjørkepollen i Aftenposten og andre aviser. Det stemmer ikke. Uriktig varsel skyldes en teknisk feil hos byrået som leverer varselet til avisene.

Morgentrøtte avislesere sperret øynene opp da de oppdaget at Aftenposten og enkelte andre aviser har meldt kraftig spredning av bjørk de siste to dagene. Bjørk, 1. mars? Det kan da ikke stemme?

Nei, det gjør det ikke.

Det har dessverre skjedd en teknisk feil hos byrået som lager den grafiske fremstillingen av pollenvarslingen til Aftenposten og enkelte andre aviser, og varslingen stemmer derfor ikke.

Det er altså IKKE kraftig spredning av bjørk nå. Det er heller ikke beskjeden spredning av salix, slik varselet også viser.

Foreløpig er det ikke registrert noe pollen i fellene, men vi forventer at or og hassel vil blomstre på Vestlandet i løpet av kort tid.

Les mer: Nå har NAAF sendt ut årets første pollenvarsel

Er du i tvil om pollenspredningen, vil du alltid finne oppdatert og korrekt informasjon på pollenvarsel.no. Du kan også laste ned pollenvarsel som app på mobilen din.