Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Astma og kulde - her er våre beste tips >>

Kurs i mental trening for deg med lungesykdom, allergi eller eksem

No image
Dato publisert: Sist oppdatert:
Å leve med en kronisk diagnose kan være en påkjenning i hverdagen, både fysisk og psykisk. Derfor lanserer vi nå et gratis digitalt kurs med gode råd og verktøy for mental trening, laget spesielt for deg med lungesykdom, allergi eller eksem.

Vi i Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF) har utarbeidet kurset i samarbeid med Lifekeys, som er ledende i Norge på digitale psykologtjenester og konsultasjoner over video og telefon. Målet med kurset er å forebygge og redusere negative konsekvenser for den psykiske helsen, både knyttet til pandemien og til andre stressfaktorer du kan oppleve i hverdagen med en kronisk diagnose, uansett alvorlighetsgrad.

Kurset gjennomføres digitalt når det passer deg, og er gratis for medlemmer i NAAF.

Tre moduler

Kurset består av tre moduler, der hver modul tar for seg et nytt hovedtema. Modulene er enkle å følge, og inneholder videoer, quiz og små øvelser. Gjennom kurset kan du lære om nyttige teknikker som kan brukes i det daglige for å ta vare på den mentale helsen din.

Den første kursmodulen tar for seg psykisk helse i hverdagen, og hvordan ulike hverdagslige utfordringer kan påvirke den mentale helsen for personer med kronisk lungesykdom, allergi, eksem eller lignende.

Den andre modulen har som mål å hjelpe deg til å forstå angst og bekymringer, for eksempel knyttet til sykdommen din, og hvordan du kan håndtere dette.

Den tredje og siste modulen tar for seg hvordan du kan øke livskvaliteten i hverdagen, med praktiske tips og råd.

NAAF har også i samarbeid med Lifekeys gjennomført en webinarserie om bekymring og stressmestring knyttet til både koronapandemien og det å leve med en kronisk diagnose. 

Du finner opptak av disse webinarene her >>

Slik melder du deg på:

Tilgang til kursmodulene er gratis for deg som er medlem i NAAF. For å ta i bruk kursene oppretter du en bruker på nettsidene til Lifekeys her >>   

Etter at du har logget deg inn via BankID og bekreftet e-posten din, kan du finne modulene i mappen «Kurs».

Dersom du har spørsmål angående selve tjenesten, kan du ta kontakt direkte med Lifekeys på contact@lifekeys.no.

Ønsker du å holde deg oppdatert på tilbud, nyheter og arrangementer fra Norges Astma- og Allergiforbund? Meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev!