Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Gresspollenallergi

NAAF anbefaler solkrem fra Dermica Sensitiv

No image
Dato publisert: Sist oppdatert:
Apotek 1 lanserer Dermica Sensitiv solkremer og aftersun, spesielt utviklet for sensitiv hud. Produktene er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund til bruk for voksne. Solkremene er også Svanemerket.

Solkremene har en lett konsistens og kommer i SPF30 og SPF50 til både ansikt og kropp. De har høy UVA/UVB-beskyttelse og inneholder fuktighetsgivende og pleiende ingredienser som er trygge for en sensitiv hud. Dermica Sensitiv aftersun er en mild og beroligende lotion med aloe vera som tilfører masse fuktighet og beskytter huden mot dehydrering.

De fem produktene er formulert uten parfyme og med godt dokumentert solfiltre. Dermica Sensitiv solkremer vil være i salg hos Apotek 1 over hele landet fra april mens Dermica Sensitiv aftersun er tilgjengelig hos alle Apotek 1 fra mai.

Etterspurte solprodukter

NAAF mottar stadig henvendelser angående soling og hvilke solprodukter som kan benyttes av personer med sensitiv hud. - Solprodukter hvor innholdet er risikovurdert i henhold til NAAFs målgrupper er sterkt etterspurte produkter, sier Hanne Dyran, Key account manager for NAAFs produktmerkeordning. - Vi er veldig glade for at vi endelig kan presentere solkremer til voksne blant våre anbefalte produkter. Dette er noe våre medlemmer og veldig mange andre har etterspurt lenge, fortsetter hun. Soling kan alltid innebære risiko, og det er viktig at man bruker solkrem. Disse solkremene fra Dermica Sensitiv er et godt valg for alle som er opptatt av å bruke helsevennlige produkter.

Bruk solvett

Naturlig sol har en gunstig effekt på eksem hos de fleste, og de som har eksem kan oppleve bedring etter opphold på et varmt og solrikt sted der de kan bade i saltvann og sole seg i passelige doser. Soler også en god kilde til D-vitamin.  - Selv om man kan ha å godt av sol er det viktig å ta forhåndsregler, sier Kent Hart, NAAFs fagsjef i biologi og kjemi. -Det er viktig å bruke solfaktor, da det gjerne er mindre risiko forbundet med å bruke solkremer når man er i solen, fremfor å risikere forbrenning og solskader ved å droppe og bruke det.

Han anbefaler at man påfører solkrem minimum 30 minutter før du skal i solen og gjenta smøringen i løpet av dagen, bruk høy faktor.  Videre bør du dekke til hodebunn og ta pauser i solingen, spesielt mellom kl. 12 og 15, når solen er mest intens. NAAF anbefaler at man kun smører de delene av kroppen som ikke er dekket av klær og at man begrenser soleksponering når solen er sterkest.