Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Barn med matallergi i barnehage og skole - hvilke rettigheter har vi?

NAAF i digital audiens hos Kronprinsen

No image
Dato publisert: Sist oppdatert:
Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon er beskytter for Norges Astma- og Allergiforbund. Forrige uke tok han i mot representanter fra forbundet i en digital audiens for å høre mer om arbeidet vårt.

Ordningen med beskytterskap fungerer som en anerkjennelse av organisasjoner og arrangementer innenfor viktige områder i samfunnslivet. Per i dag er det kun 15 organisasjoner som inngår i Kronprinsens faste beskytterskap.  

- Å få være en del av Kronprinsens beskytterskap betyr svært mye for oss som organisasjon. Vi opplever at Kronprinsen viser stor interesse for NAAFs arbeid og våre fanesaker, sier generalsekretær Anne Elisabeth Eriksrud.

Koronatid og pollenbuttons

Kronprinsen fikk høre om hvordan personer med kronisk lungesykdom har hatt mye bekymring rundt korona, og forbundet kunne fortelle om enorm pågang, både fra medlemmer, helsemyndigheter, medier og andre den siste tiden. Mange er usikre på hvordan de skal forholde seg, og har søkt til Astma- og Allergiforbundet for å få råd tilpasset sin situasjon. 

Generalsekretær Anne Elisabeth Eriksrud, kommunikasjonssjef Hogne Skogesal og forbundsleder Atle Ruud fortalte også Kronprinsen at den årlige pollensesongen gir en annen utfordring for medlemmene i år; Det er lett å bli uglesett av omgivelser som frykter at det er korona, og ikke pollen som er problemet, i og med at symptomene er lett å forveksle. 

Derfor har forbundet fått laget button som kan festes på jakkeslaget og signalisere at symptomene hos allergikere skyldes pollenallergi og ikke korona. Den kan kjøpes i NAAFs nettbutikk her.

Kronprinsen sendte også en personlig hilsen til alle medlemmer og ansatte i Norges Astma- og Allergiforbund, og takket oss for det viktige arbeidet vi gjør som organisasjon.

 

Les også saken fra kongehuset >