Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image
Fakta om pollenallergi

NAAF i media

Dato publisert: Sist oppdatert:

NAAF i media

Nydelig sommervær, men bare på Østlandet

Dato publisert: 22.05.2017

Østlandet kan nyte sol og sommer til over langhelgen. I resten av landet må vi ta vare på de fine dagene vi får. Vi er begynt på en ny mai-uke med bare fire arbeidsdager. Tre for de fleste, fredag blir fort en del av en skikkelig lang helg.

Har det best innendørs

Dato publisert: 22.05.2017

Fine vårdager med sol og sommertemperaturer er godt likt av de fleste. Men nærmere 1 million nordmenn skalker alle luker og har det best innendørs på slike dager. Line Espås Engan fra Lundåsen er en av dem.

Nå blir det klassisk sommervær

Dato publisert: 19.05.2017

Mildt, litt regn, så sol igjen, og så litt regn. Slik fortsetter det, helt til langhelgen starter torsdag. I går var Østlandet varmest i landet, temperaturen endte rundt 20 grader flere steder.

Aksjon Burot 2017

Dato publisert: 19.05.2017

Av Bernt Søraa Bekjemping av burotpollen er folkehelse for alle Kommunen følger opp med anlegg og parkseksjonens egen burotaksjon Norges Astma- og Allergiforbund Region Østafjells arrangerer hvert år en burotaksjon.

Flom i dag, sol i morgen

Dato publisert: 18.05.2017

Dette døgnet skal det pøse ned opp mot 60 millimeter nedbør, og NVE har sendt ut varsel om flom og snøskred. Heldigvis er ikke finværet langt unna. I Sør-Norge ble 17. mai akkurat så fin som varslene fortalte.

Ine må ta allergisprøyte annenhver måned i tre år

Dato publisert: 17.05.2017

Tett nese, kløe i øynene og trøtthet. Mai er årets verste måned for pollenallergikerne. 15 000 er så hardt rammet at de må ha vaksine. Denne uken er pollenspredningen fra bjørk på sitt sterkeste i Trøndelag. Det er dårlig nytt for allergikere.

Ti dråper under tunga tar knekken på pollenallergien

Dato publisert: 17.05.2017

Den beste nyheten for bjørkepollenallergikere på lang tid kommer til høsten. De hardest rammede allergikerne kan da behandle seg selv hjemme og slippe jevnlige sprøyter.

Pollenallergiker? Da kan du ha rett til mer tid på eksamen

Dato publisert: 16.05.2017

- Lytt til kroppen, er rådet fra Norges Astma- og Allergiforbund. Mange fikk en mer ubehagelig tilværelse da spredningen av bjørkepollen denne uka krøp opp på ekstrem. Men visste du at pollenallergi kan gi deg rett til utvidet tid på eksamen?

Nina Kristiansen: Foreldre holder barna på unødvendige dietter

Dato publisert: 15.05.2017

Det kan se ut som foreldre i dag leker doktor med egne barn. Foreldre som har barn med alvorlige sykdommer gjør alt de kan for at barna deres skal leve så normalt som mulig.

Nå vet vi hvordan 17. mai-været blir

Dato publisert: 15.05.2017

Etter flere dager med usikre prognoser har 17. mai-været bestemt seg. Her er detaljene. Det er bare to dager igjen til flaggene går til topps og saluttene smeller.

Heldigvis kom regnet!

Dato publisert: 15.05.2017

Hva mener hun? Hvordan kan Berit påstå at det er bra med regn? Om våren, om sommeren. Vi vil ha sol! I fjor tok 875.500 nordmenn allergimedisin. Noe som er 30 prosent flere enn før ti år siden.

Fraråder allergikere å trene hardt

Dato publisert: 11.05.2017

Folk med pollenallergi bør ikke trene hardt i pollensesongen, advarer eksperter. Ifølge Norges Astma- og Allergiforbund har mer enn 20 prosent av landets befolkning pollenallergi.

Fraråder pollenallergikere å trene hardt

Dato publisert: 11.05.2017

Kan utvikle nye og verre plager, advarer eksperter.

- Vi veit ikkje kvar målaren skal stå

Dato publisert: 11.05.2017

Denne sesongen kan ikkje Norges Astma- og Allergiforbund gi nøyaktige målingar av bjørkepollen på Nord-Jæren. Avinor vil ikkje lenger drifte målaren, mens kommunen er usikker på kven som skal ta seg av drifta.

Nordlandssykehuset: - I dag feirer vi frivilligheten

Dato publisert: 10.05.2017

Onsdag åpnet nye Pasient -og pårørendetorg på Nordlandssykehuset i Bodø. Leder for mange av de frivillige som er verter på det nye torget, Anna Cecilie Jentoft, sa i innledningen: - I dag feirer vi frivilligheten!

Folkehelseuka 2017 i Ullensaker

Dato publisert: 10.05.2017

Folkehelseuka i Ullensaker arrangeres for 6. gang 9. - 18. juni. Det blir en uke breddfull av spennende arrangement som gjør godt for helsen din. Bli med og få gode opplevelser - til beste for egen helse!

- Pollenplagene kan bli verre innendørs enn ute

Dato publisert: 09.05.2017

For nær én million nordmenn er våren ensbetydende med nysing, kløende øyne og slapphet. Men det er ikke alltid det hjelper å flykte innendørs for å unngå allergien.

Sommeren på pause

Dato publisert: 07.05.2017

Det blir adskillig kaldere kommende uke, skal vi tro statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk institutt.

Sjekk om du kan bli sykemeldt på grunn av pollenallergi

Dato publisert: 07.05.2017

Er plager i pollensesongen god nok grunn til å slippe jobb og eksamen? Årets pollensesong er i gang, og helgas fine vær på Østlandet innebærer kraftig spredning av bjørkepollen - med de plagene det gir for dem som er allergiske.

Skikkelig smak av sommer

Dato publisert: 06.05.2017

Lørdag ligger an til å bli årets foreløpig varmeste dag på Sør- og Østlandet. Allerede søndag blir det kaldere. - Det kan bli årets varmeste dag mange steder i Sør-Norge.