Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image
Gode råd ved høy luftforurensning LES MER

NAAF i media

Dato publisert: Sist oppdatert:

Naaf i media

Sart hud? Husk dette i påsken!

Dato publisert: 16.03.2018

Sol er bra for helsen i små mengder, men det er viktig å unngå å bli solbrent. Solbeskyttelse bør brukes året rundt, og spesielt nå som påsken nærmer seg og man tilbringer mer tid utendørs - enten på fjellet eller i varmere strøk.

Slik kan du takle pollensesongen

Dato publisert: 15.03.2018

Det er mykje du sjølv kan gjere for å takle pollensesongen best mogleg. Dersom du trass medisin har sterke allergiplager, kan vaksinasjon vere aktuelt. Mange av oss opplever symptom på pollenallergi i sesongen.

Ein million nordmenn har pollenallergi

Dato publisert: 15.03.2018

sendte Astma- og Allergiforbundet si pollenvarslingsteneste ut årets første pollenvarsel.

Det blir enda kaldere

Dato publisert: 13.03.2018

Sol, men kald og sur vind i Sør-Norge. Nord-Norge har skikkelig ruskevær i vente. Det er fortsatt mer vinterlig enn vårlig i landet vårt. Likevel svever nå de første pollenkornene fra or og hassel rundt i luften.

To år med Inhalasjonsveiledning: 7 av 10 må få hjelp til riktig teknikk

Dato publisert: 12.03.2018

Over 90 000 astma- og kolspasienter har siden mars 2016 fått råd om og hjelp med inhalasjonsteknikken sin på apoteket. Tall fra Apotekforeningen viser at kun en av tre har riktig teknikk.

Uansvarlig lungemedisinbytte

Dato publisert: 12.03.2018

Det fremstår som uansvarlig å utsette lungepasientene for den risikoen som innføring av medisinbytte av lungemedisin vil medføre.

Ap vil ha bedre luftkvalitet i Bærum

Dato publisert: 10.03.2018

Miljø. Bærum kommunestyre har nylig vedtatt revidert handlingsplan for bedre luftkvalitet. Arbeiderpartiet er glad for de fleste vedtakene. Rent vann og ren luft er livsviktig for folks helse, så det må arbeides for god luftkvalitet.

Vil ha røyk- og parfymefrie skoler

Dato publisert: 09.03.2018

Norges Astma- og allergiforbund ber nå om at det innføres røyk- og parfymefrie skoler og barnehager. Forbundet har sendt brev til samtlige kommuner i Østfold om problemet.

Vil ha nye luktregler

Dato publisert: 09.03.2018

Norges Astma- og allergiforbund har nå sendt brev til samtlige kommuner her i fylket hvor de ber om at det innføres røyk- og parfymefrie skoler og barnehager. Det var Moss Avis som først omtalte saken.

2018: Tildeling av midler til brukerorganisasjoner

Dato publisert: 09.03.2018

Tildeling av midler til helsefremmende arbeid er klar. For 2018 deler vi ut 8.905.000,- Krav om nøkternhet i alle ledd Av Helse Midt-Norge RHF For 2018 blir det tildelt kr. 8.905.000,-. Det har kommet inn søknader på til sammen kr.

Tegnene på at boligen din er fuktskadet

Dato publisert: 06.03.2018

Tre av ti boliger har fuktproblemer. Vinteren er en fin tid for å inspisere boligen, og her er sjekklista du bør gå etter. En rapport fra Folkehelseinstituttet viser at tre av ti boliger har fuktproblemer som bør utbedres.

Etterisoler uten dampsperre

Dato publisert: 05.03.2018

Mange huseiere er skeptiske til å kaste seg ut i et gjør-det-selv-prosjekt når det kommer til etterisolering. En dårlig og feilmontert dampsperre skaper nemlig raskt grobunn for fukt og råte.

Dette bør du passe på når du har astma

Dato publisert: 05.03.2018

Astma er en kronisk betennelses- eller irritasjonstilstandstilstand i luftveiene.

Slik kan husvasken skade lungene våre

Dato publisert: 04.03.2018

Hos kvinner kan rengjøringsmidler føre til et fall i lungefunksjon tilsvarende daglig røyking, viser studie. Er det du som tar deg av mesteparten av vaskingen hjemme?

Resultatløs jakt på vårtegn i den første vårmåneden

Dato publisert: 02.03.2018

På dag to av den såkalte «vårmåneden» mars er det få vårtegn å spore. Vi ba en biolog, en meteorolog og en pollenvarsler hjelpe oss å lete. Våren.

Etterisoler uten dampsperre

Dato publisert: 01.03.2018

Mange huseiere er skeptiske til å kaste seg ut i et gjør-det-selv-prosjekt når det kommer til etterisolering. En dårlig og feilmontert dampsperre skaper nemlig raskt grobunn for fukt og råte.

Forbud mot vedfyring

Dato publisert: 01.03.2018

Det bør vurderes et forbud mot å fyre i gamle vedovner på de dagene med verst luftforurensning i Oslo. Det mener Norges Astma og Allergiforbund.

Vil ha gratis svevestøv-buss

Dato publisert: 01.03.2018

Kommunene bør stille opp med gratis buss når det er mye svevestøv i lufta. Det mener Mona Marthinussen, som leder Astma- og Allergiforbundet i Østfold.

Liker du ikkje kulda? Det gjer ikkje desse uønskte sengekompisane dine heller

Dato publisert: 28.02.2018

Ei god gjennomlufting av sengetøyet i kulda, kan ta knekken på både husstøvmidden og avføringa deira. - Husstøvmidd døyr etter eit døgn med 18 minusgrader, men det er lurt å lufta sengetøyet i kulda uansett kor mange minusgrader det er.

Sprengkulda gir dårlig luftkvalitet i Trondheim

Dato publisert: 28.02.2018

Det varsles dårlige forhold og høy forurensning om morgenen i Trondheim. Sprengkulda som nå legger seg over landsdelen, får også konsekvenser for luftkvaliteten.