Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Her finner du pollenvarselet

NAAF i media

Dato publisert: Sist oppdatert:

Naaf i media

Åtvarar mot å 17.mai-pynta med bjørkeris innandørs

Dato publisert: 16.05.2018

Å pynte med bjørk på 17. mai er tradisjon, men kva med alle dei som ikkje tåler det? Ute er det ikkje til å unngå, men det er det ikkje inne heller mange stader på 17. mai.

Frykter denne snart kommer til Norge

Dato publisert: 15.05.2018

Med varmere vintre kommer også nye planter til Norge. Astma- og allergiforbundet mener spesielt planten beiskambrosia vil by på problemer. Beiskambrosia er et ugress som opprinnelig kommer fra USA.

Ny verstingplante og lengre sesong er dårlig nytt for pollenallergikerne

Dato publisert: 14.05.2018

- Mildere klima gir lengre pollensesong og grobunn for nye planter, slik som beiskambrosia som kan forårsake astma dobbelt så ofte som øvrige pollenallergier, varsler Norges Astma- og Allergiforbund.

Lyser opp for andre med duftlys av soya

Dato publisert: 11.05.2018

Vidar Brastad får drahjelp av kjendisblogger Anniken Englund Jørgensen når han satser på miljøvennlige duftlys fra Lierdalen - som også har en klar sosial profil.

Varslar kraftig pollenspreiing

Dato publisert: 11.05.2018

HORDALAND: Det er varsla kraftig spreiing av pollen frå bjørk, og beskjeden spreiing frå Salix i Hordaland fredag, ifylgje Astma- og allergiforbundet. Dei skal vera dei same forholda i Sogn og Fjordane, òg.

Varslar pollen-eksplosjon dei neste dagane

Dato publisert: 11.05.2018

Er du blant dei som snufsar og nys når våren kjem? I så fall er det på høg tid å hente fram Zyrtec og nasesprayen. Ein kald og lang vinter, etterfølgd av rask temperaturstiging og varme. Det er oppskrifta på ein pollen-boom.

Nei, jeg er ikke rørt. Jeg har bare pollenallergi

Dato publisert: 11.05.2018

Det renner, og det klør. Jeg snufser, og jeg nyser. Noe mer usexy enn pollenallergi skal du lete lenge etter. Det var forrige mandag det skjedde. Klokka 09.10 på morgenen for å være nøyaktig.

Ekstrem spredning av pollen på Østlandet, Innlandet og i Trøndelag

Dato publisert: 09.05.2018

I følge Norges Astma- og Allergiforbund vil den lange og kalde vinteren føre til at de ulike pollentypene kommer samtidig,

Advarer mot ekstrem spredning av bjørkepollen

Dato publisert: 08.05.2018

Ikke-allergikere kan også få reaksjoner. Årets pollenspredning er i full gang. Varslene viser ekstrem spredning av bjørkepollen på Østlandet mandag, skriver Nettavisen. På Sørlandet er det også ventet en kraftig spredning.

Advarer mot ekstrem pollenspredning

Dato publisert: 08.05.2018

NAAF varsler ekstrem spredning av bjørkepollen i Buskerud de nærmeste dagene, og ber allergikere ta forholdsregler. BUSKERUD: Mandag og tirsdag melder Astma- og Allergiforbundets pollenvarsel «ekstrem spredning» av bjørkepollen på Østlandet.

I morgen kan det bli 25 grader

Dato publisert: 07.05.2018

Årets første høysommerdag kan komme nå - men også ekstrem spredning av pollen. Anbefalte saker Av Peter Tálos Vinteren fikk nesten ikke lov til å forsvinne før sommertemperaturene banker på døren.

Årets første høgsommardag kan komme no

Dato publisert: 07.05.2018

Til og med i Tromsø kan folk rydde bort snøskuffa. Måndag kunne Meteorologisk institutt melde om at den berømte målestaven utanfor kontrollstasjonen i Tromsø stod på bar bakke. - Hurra! Snøfritt ved målestaven på Vêrvarslinga i Tromsø.

Skalk alle luker - våren er her!

Dato publisert: 07.05.2018

Pollensesongen er godt i gang. Pollen fra selje, pil og vier (Salix) og bjørk fyller lufta. Du har kanskje merket symptomene allerede? Litt trøtt og ukonsentrert, rennende nese, nysing i serier og kløe i øynene?

Varsler ekstrem pollenspredning

Dato publisert: 07.05.2018

- En liten eksplosjon av pollen. PENT VÆR: Det er varslet ekstrem pollenspredning på Østlandet mandag og tirsdag. Foto: NTB scanpix Pollenallergikere i Sør-Norge har et par tøffe dager framfor seg.

Ekstrem pollenspredning på Østlandet

Dato publisert: 07.05.2018

Pollen fra bjørk vil by på problemer på Øst-, Sør- og Vestlandet i dagene fremover. Kan bli merkbart for folk også uten allergi.

Advarer mot ekstrem spredning av bjørkepollen

Dato publisert: 07.05.2018

Ikke-allergikere kan også få reaksjoner. Årets pollenspredning er i full gang. Varslene viser ekstrem spredning av bjørkepollen på Østlandet mandag. På Sørlandet er det også ventet en kraftig spredning. - I dag er det ekstremt.

Varsler sommertemperaturer i flere dager

Dato publisert: 07.05.2018

Det er bare å finne fram shorts og solbriller. Men har du bjørkeallergi, er det ikke gode nyheter.

Advarer mot ekstrem pollen-spredning: - Også de som ikke er allergiske kan merke det

Dato publisert: 07.05.2018

Pollenvarselet viser tøffe dager i vente for allergikere. Mandag og tirsdag melder Astma- og Allergiforbundets pollenvarsel om «ekstrem spredning» av bjørkepollen på Østlandet.

Ein million nordmenn er råka av pollentrollet

Dato publisert: 06.05.2018

No er snart pollensesongen her for fullt. For veldig mange er det starten på ein lang periode med store problem i kvardagen. Har du ikkje pollenallergi er du heldig, men det treng ikkje bety at du ikkje blir påverka! Korleis då?

Knut var pollenflyktning i 12 år

Dato publisert: 06.05.2018

Knut Petterson har flykta frå pollensesongen i Asker til Vardø i 12 år. Om ikkje hadde allergien gått utover jobb og fritid. Pollenallergi kan vera brutalt. Om ein er allergisk, er våren alt anna enn ei lysning i vintertunellen.