Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

NAAFs pollenvarsel til smarttelefon er oppdatert

No image
ma Dato publisert: Sist oppdatert:
Pollenvarsel på smarttelefon startet for over seks år siden. Fra lansering har pollenappen gjennomgått forandringer underveis, for å holde tritt med utviklingen og de behov den pollenallergiske befolkningen har i sin hverdag. Nå har appen på ny fått en grundig overhaling.

Pollenappen fungerer nå med de nyeste versjonene av IOS og Android. Stabiliteten i utsendelser av push-notiser er forbedret, samt en del andre småting. Det er firmaet Temalogic som har utført arbeidet på vegne av Astma- og Allergiforbundet.

Appen gir deg enkel oversikt over pollenspredningen i ditt område for inneværende og neste dag. I tillegg kan du få nyhetsmeldinger og push-varsling der du kan velge å få beskjed ved kraftig og ekstrem spredning for de ulike pollentypene i ditt område. Appen viser pollenspredning på Østlandet med Oslo, Sørlandet, Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Indre Østlandet, Sentrale fjellstrøk i Sør-Norge, Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark

Pollenvarslingen utarbeides daglig for pollentypene: or, hassel, Salix, bjørk, gress og burot.

Pollenappen er gratis, men abonnement på varslingen koster 11 kroner i App Store og 7 i Google Play per år.

NAAFs pollenvarsling

Pollenvarslingstjenesten fra Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF) ble etablert i 1975 og senere utvidet til en landsdekkende varsling. NAAF har i dag to heltidsansatte pollenanalytikere i Trondheim som sørger for at varslingen til enhver tid er oppdatert og tilgjengelig for publikum.

NAAF har pollenfeller ved målestasjoner i følgende områder: Kirkenes, Tromsø, Bodø, Trondheim, Ørsta, Førde, Bergen, Geilo, Stavanger, Kristiansand, Lillehammer og Oslo.

Om pollenallergi

Pollenallergi (høysnue) er den vanligste formen for allergi og gir symptomer spesielt om våren og sommeren. Symptomene utløses hovedsakelig av pollen fra trær og busker som or, hassel, Salix (selje, pil og vier) og bjørk, samt planter som gress og burot.

Pollenallergi forekommer oftest i aldersgruppen 5–40 år, og det ser ut til at stadig flere får denne sykdommen, også i godt voksen alder, og innen grupper som ikke tidligere ble syke. Overkant av 20 % av befolkningen i Norge plages med mer eller mindre alvorlig pollenallergi.

Folk som har pollenallergi har høyere risiko for å utvikle astma enn personer uten.