Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Parfymefri uke >>

Nye solprodukter fra Dermica Sensitiv anbefalt av NAAF

No image
ma Dato publisert: Sist oppdatert:
Apotek 1 kommer nå med enda flere solprodukter i Dermica Sensitiv-serien. Alle er anbefalt av NAAF. Les mer om produktene her.

Dermica Sensitiv-serien fra Apotek 1 har solkremer til voksne, og er spesielt utviklet for sensitiv hud. De har høy UVA/UVB-beskyttelse og inneholder fuktighetsgivende og pleiende ingredienser som er trygge for en sensitiv hud.  Alle produktene er formulert uten parfyme og med godt dokumenterte solfiltre.

Nye produkter

Fra før har serien fem solprodukter som er anbefalt av NAAF. Nå utvider Apotek 1 Dermica Sensitiv-serien med tre nye solprodukter: Leppepomade med solfaktor 30, solstift med solfaktor 50 og solspray til kropp med solfaktor 30.

Dermica Sensitiv leppepomade sol SPF30 – 4,5g
Vannresistent og solbeskyttende leppepomade med høy UVA- og UVB-beskyttelse, solfaktor 30. Inneholder pleiende og mykgjørende mandelolje og bivoks. Med kjemisk filter.

Dermica Sensitiv solstift SPF50 – 15g
Vannresistent solstift med høy UVA- og UVB-beskyttelse, solfaktor 50. Beskytter og pleier solsensitive områder, og er fin å bruke på steder som er spesielt utsatt eller som blir fort brent i solen. Med kombinasjonsfilter.

Dermica Sensitiv solspray kropp SPF30 – 150ml
Vannresistent solspray til kropp med høy UVA- og UVB-beskyttelse, solfaktor 30. Inneholder pleiende ingredienser og har en lett konsistens som trekker godt inn. Med kjemisk filter.

Bruk solvett

Naturlig sol har en gunstig effekt på eksem hos de fleste, og de som har eksem kan oppleve bedring etter opphold på et varmt og solrikt sted der de kan bade i saltvann og sole seg i passelige doser. Sol er også en god kilde til D-vitamin. 

- Selv om man kan ha godt av sol er det viktig å ta forholdsregler, sier Kent Hart, NAAFs fagsjef i biologi og kjemi. -Det er viktig å bruke solfaktor, da det gjerne er mindre risiko forbundet med å bruke solkremer når man er i solen, fremfor å risikere forbrenning og solskader ved å droppe og bruke det.

Når det gjelder solproduktene NAAF anbefaler understreker han:

-Det er en risiko for at noen likevel vil reagere på solfiltre, men NAAF har gjort en avveining av risiko ved bruk av produktet opp mot risikoen man tar ved direkte soleksponering. Vi har også gjort en avveining av muligheten for at andre solbeskyttelsesprodukter på markedet kan være helsemessig enda mer utfordrende.

Dermica Sensitiv-serien består også av disse produktene anbefalt av NAAF:

  • Dermica Sensitiv Aftersun
  • Dermica Sensitiv Solkrem til ansikt SPF30 50ml
  • Dermica Sensitiv Solkrem til ansikt SPF50 50ml
  • Dermica Sensitiv Solkrem til kropp SPF30 200ml
  • Dermica Sensitiv Solkrem til kropp SPF50 200ml

Les våre solvettregler >>

No image

Dermica Sol fra Apotek1

Anbefalt av Asthma Allergy Nordic

No image

Camilla Pihl Solprodukter

Anbefalt av Asthma Allergy Nordic

No image

Dermica Sol Barn fra Apotek1

Anbefalt av Asthma Allergy Nordic