Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Pollenvarselet

Nytt styre i NAAFU

No image
Dato publisert: Sist oppdatert:
I juni gjennomførte Norges Astma- og Allergiforbunds Ungdom (NAAFU) sin digitale landskonferanse. Nytt styre ble valgt, og Kristine Strøm Borgen fra Trondheim gleder seg til å ta fatt på oppgaven som ny leder.

Kristine er 23 år gammel og har vært medlem i Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF) i 16 år.

– Jeg ble medlem i NAAF fordi lillebroren min hadde eksem, astma og allergi. På ungdomsskolen fikk jeg selv pollenallergi, og jeg har fått mange gode tips og nyttig informasjon fra NAAF. Det har vært veldig fint å kunne snakke med personer som sliter med det samme som meg, sier hun.

Nettverk for ungdom

Da NAAFU skulle startes opp igjen i 2019 ville Kristine være med å lage en arena for ungdommene i NAAF. Hun håper det kan bli en arena der en finner seg nye venner og utveksler erfaringer med andre i samme situasjon.

– I NAAFU kan man møte andre ungdommer og skape et nettverk i hele landet. Det er mange unge som ikke vet hvilke rettigheter de har, og noe vi er svært opptatt av er overgangen fra barn til ung voksen i helsevesenet. Dette var også temaet på et av foredragene på landskonferansen vår. Vi vil at unge medlemmer skal bli mer klar over sin egen situasjon og at de har mye av ansvaret selv når de fyller 18 år, sier Kristine.

Du kan lese mer om NAAFU her >>

Bli med!

NAAFU er et tilbud for alle medlemmer av NAAF mellom 15 og 36 år. Formålet er at alle ungdommer i Norge med astma, allergi og eksem skal kunne møte andre i samme situasjon, ha det gøy og samtidig lære mer om sine egne og andres plager. For å opprettholde aktiviteter og tilbud for unge rundt om i Norge, er det viktig med et aktivt NAAFU. Høres dette spennende ut? Lurer du på noe? Ta kontakt med styret i NAAFU på naafu@naaf.no eller organisasjonsrådgiver og ungdomskonsulent, Alexei Smirnov på alexei.smirnov@naaf.no.

– Ved å engasjere seg i NAAFU kan du også være med på å påvirke politikken NAAF engasjerer seg i. FNs bærekraftsmål er en stor del av NAAFUs handlingsplan for 2021, sammen med en oppbygging av NAAFU. Jeg håper vi kan få knyttet kontakt med medlemmene våre, og sammen oppnå et aktivt NAAFU, sier hun.

Det nye styret i NAAFU:

Leder: Kristine Strøm Borgen (23) fra Trondheim

Nestleder: Silje Tengs (20) fra Porsgrunn

Styremedlem: Nelly Mathilde Hanssen (18) fra Vestfossen

Styremedlem: Sverre Leonard Haug (21) fra Kristiansand

1. varamedlem: Veronica Midtskogen (21) fra Åmot

2. varamedlem: Victoria Dollst (28) fra Sandnes

Hvorfor være med i NAAFU?

  • Du får mulighet til å være med å påvirke prosesser og avgjørelser.
  • Du får arbeide for og med ungdommer med samme utfordringer som deg selv.
  • Du får arrangere aktiviteter og utvikle nye prosjekter og ideer.
  • Du blir kjent med nye mennesker.