Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Barn med matallergi i barnehage og skole - hvilke rettigheter har vi?

Registeringen av pollen er nå i gang

No image
Dato publisert: Sist oppdatert:
Norges Astma- og Allergiforbunds pollenvarslingstjeneste har satt opp pollenfellene ved sørlige og kystnære stasjoner. Vanligvis begynner registreringen ikke før i slutten av januar. Det er foreløpig ikke funnet pollen i fellene.

NAAF begynte å måle pollen torsdag 19. januar. Årsaken til de tidlige målingene, er at det har vært mildt både i november og desember. En mild vinter gjør at raklene blomstrer tidligere. Dermed har NAAF begynt målingene tidligere for å fange opp en eventuell tidlig spredning.

Men tidlig måling betyr ikke at pollensesongen er i gang ennå.

- Det er foreløpig ikke funnet pollen i målingene. Den tidlige målingen er kun for å være på den sikre siden og plukke opp en eventuell tidlig spredning, sier Hallvard Ramfjord, seniorforsker ved Pollenvarslingen.

Han tror ikke vi vil se pollen i pollenfellene riktig ennå.

- For Oslo meldes det minusgrader framover i uken, men Vest- og Sørlandet får en god del plussgrader. Ofte har de første pollenfunnene blitt gjort på Vestlandskysten. 30. januar er foreløpig rekord for tidlig registrering av orepollen, forteller Ramfjord.

De første pollentypene som kommer, er or og hassel. Du kan følge spredningen på Pollenvarslingen.no. Du kan også laste ned pollenvarslingen som app til din telefon.

Du kan se oversikt over når de forskjellige pollentypene kommer i vår pollenkalender.