Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Barn med matallergi i barnehage og skole - hvilke rettigheter har vi?

Rekordlav pollenspredning fra bjørk hittil i år

No image
Dato publisert: Sist oppdatert:
Bjørkepollensesongen er godt i gang, men mange allergikere vil nok merke mindre symptomer i år. Årets spredning ligger an til å bli rekordlav i Sør-Norge.

Bjørkepollensesongen er gjerne den tøffeste for de som er allergiske, men i år vil mange slippe unna de verste symptomene. 

Etter en intens bjørkepollensesong i fjor ser det ut til at bjørka trenger et roligere år. Sesongen er ikke over ennå, men slik det ligger an nå , så går det mot tidenes mildeste sesong i Oslo og Sør-Norge forklarer Hallvard Ramfjord, pollenforsker i NAAF.

Sist gang det var signifikante milde sesonger var i 2010, og tildels i 2012. 1994 er det året som det er registrert minst pollen på Oslo fra målingen startet opp på denne stasjonen 1984. Hvis trenden fortsetter fremover så vil årets spredning bli mindre enn det. 

- Det er enda litt tidlig å si at det blir rekord, men en kan si at det til nå er en veldig mild sesong, forklarer Hallvard Ramfjord, pollenforsker i NAAF. 

Dette er nok gode nyheter for de som vanligvis er svært plaget av bjørkepollen på denne tiden av året. Hvordan det vil bli lenger nord er foreløpig uvisst.

- Lenger nord i landet later det til at raklene og pollenproduksjonen er på et mer normalt nivå, men her har en kjølig og fuktig værtype foreløpig holdt spredningen noe tilbake, sier Ramfjord. 

Se pollenvarselet for ditt område her>>

Se også vår pollenkalender for når det er spredning av de ulike pollentypene>>