Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Pollenvarsel

Solvettregler

No image
Dato publisert: Sist oppdatert:
Påsken nærmer seg og for mange betyr det lange dager utendørs. Om du setter kursen mot fjellet eller varmere strøk er det viktig å bruke solvett. Her får du gode tips til fornuftig soling.

- Sol er en god kilde til D-vitamin. Selv om man kan ha godt av sol, er det viktig å ta forholdsregler, sier Kent Hart, NAAFs fagsjef i biologi og kjemi.

-Det er viktig å bruke tilstrekkelig høy solfaktor. Våre grupper vil alltid være utsatt for en liten risiko forbundet med å bruke solkremer når man er i solen, men denne risikoen er betydelig mindre enn ulempene man risikerer ved forbrenning og solskader dersom man dropper helt å smøre seg.

Han anbefaler at du påfører solkrem minimum 30 minutter før du skal i solen, og gjenta smøringen i løpet av dagen. Bruk høy faktor.  Videre bør du dekke til hodebunn og ta pauser i solingen, spesielt mellom klokken 12 og 15, når solen er mest intens. NAAF anbefaler at man kun smører de delene av kroppen som ikke er dekket av klær og at man begrenser soleksponering når solen er sterkest. 

  • Bruk uparfymert solkrem med høy andel fysisk filter og minst faktor 15
  • Barn under 12 måneder bør ikke være i solen
  • Det finnes lycra badetøy med solfaktor til barn, solfaktor 50
  • Smør inn huden ca. hver annen time, hyppigere om du bader
  • Klær og skygge gir best beskyttelse mot UV-stråling
  • Solen tar sterkere jo høyere over havet man kommer
  • Sjekk UV-varselet på nett både i Norge og på ditt feriested i utlandet
  • Ta pauser i solingen, spesielt mellom klokken 12 og 15, når sola er mest intens
  • Husk drikke

Solkrem anbefalt av NAAF

Dermica Sensitiv solkremer og aftersun fra Apotek 1 er anbefalt av NAAF til bruk for voksne. De er spesielt utviklet for sensitiv hud.

Solkremene har en lett konsistens og kommer i SPF30 og SPF50 til både ansikt og kropp. De har høy UVA/UVB-beskyttelse og inneholder fuktighetsgivende og pleiende ingredienser som er trygge for en sensitiv hud. Dermica Sensitiv aftersun er en mild og beroligende lotion med aloe vera som tilfører masse fuktighet og beskytter huden mot dehydrering. De anbefalte produktene er formulert uten parfyme og med godt dokumentert solfiltre.