Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Barn med matallergi i barnehage og skole - hvilke rettigheter har vi?

Stjernehjelp til Geilomo barnesykehus

No image
ma Dato publisert: Sist oppdatert:
Geilomo Barnesykehus har fått hjelp fra oven! Star Wars- og veldedighetsgruppen The 501st Legion, Nordic Garrison har donert penger til barnesykehuset på Geilo. Det setter NAAF og barna på Geilomo intergalaktisk pris på!

Kostyme -og veldedighetsgruppen, The 501st Legion, Nordic Garrison har samlet troppene for å gi en donasjon til Geilomo, habiliteringssykehuset hvor barn med astma og andre kroniske lungesykdommer, eksem og allergi får opplæring og hjelp til å håndtere og mestre sine kroniske sykdommer.

The 501st Legion, Nordic Garrison er en gruppe Star Wars-fans som også jobber med veldedighet. Eirik Langnes har vært med i gruppen i snart ti år, og forteller hvorfor de valgte å gi penger til barnesykehuset.

- Vi har valgt Geilomo fordi vi har medlemmer av Nordic Garrison i området, og vi gir ofte til barneavdelinger på lokale sykehus, sier Langnes til naaf.no.

Under mottoet «Bad guys doing good» besøker de blant annet barnesykehus og filmpremierer. De tar aldri betalt for opptredener selv, men oppmuntrer heller til donasjoner som de gir videre.

- Det startet som en kostymeklubb for Star Wars-fans, men på et tidspunkt kom veldedighet inn i bildet, sier han.

- Vi kler oss ut i Star Wars-kostymer og samler inn penger til syke barn, i korte trekk, forsetter han.

NAAF setter veldig stor pris på donasjoner til Geilomo barnesykehus, uansett hvilken galakse bidraget kommer fra. Vi er helt avhengig av slik støtte for å kunne vedlikeholde og oppgradere barnesykehuset.

En grunn til at det er så viktig å ivareta Geilomo er at astma fortsatt er den hyppigste årsaken til akutte sykehusinnleggelser for barn, og ett av fire barn i Norge får astma.

Denne gang gir NAAF og alle barna på Geilomo en ekstra takk til The 501st Legion, Nordic Garrison for støtten! 

Vil du også støtte barna på Geilomo? Bruk konto 6005.06.64131

Les mer om Geilomo her>>