Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Barn med matallergi i barnehage og skole - hvilke rettigheter har vi?

Trener hjemme med NAAF

No image
Dato publisert: Sist oppdatert:
Da Norge stengte ned i mars, fikk ikke Jorunn Sofie lenger gå på sin faste trening. Derfor var gleden stor da hun fikk vite at NAAF kunne tilby digital trening.

I forbindelse med utbruddet av Covid-19 fikk NAAF midler fra Stiftelsen DAM til å sette i gang prosjektet «Vi trener hjemme for å holde Covid-19 borte». Gina Strøm er regionssekretær i region Midt og er en av pådriverne bak prosjektet.

– Da landet ble stengt ned, så vi at dette rammet store deler av befolkningen hardt. For personer med astma og kols, og da spesielt eldre, førte pandemien til full isolasjon. Denne gruppen var redd for å bli smittet, og treningsgrupper de var med på ble satt på vent. Fysisk aktivitet er veldig viktig for personer med astma og kols for å unngå sykdomsforverring. Vi tenkte derfor at et tilbud om å trene hjemme kunne være bra. NAAFs regionsekretærer møttes på Teams og ble enige om å søke midler til prosjektet, forteller Gina.

Populært

I løpet av 2020 ble det sendt 16 treningsøkter, seks på våren og ti på høsten. På det meste var det 200 deltakere som fulgte programmet hjemmefra. Instruktører var fysioterapeut Andrea Roska Dunne og sykepleier og yogainstruktør Inger Lise Romsdal.

– Vi var spent på hvordan målgruppen kom til å håndtere det tekniske, så regionsekretærene sto klare for å bistå medlemmer som hadde behov for hjelp. Alt i alt gikk det veldig bra, sier Gina.

Fornøyd

Jorunn Sofie Hansen er 59 år gammel og bor i Egersund. Hun fikk påvist astma i 2012.

– Jeg har stor glede av varierte aktiviteter. Samlet bidrar dette til livskvalitet, hverdagsglede og mestring. Jeg fikk astma i voksen alder, men jeg har lært å håndtere dette. Trening gjør godt både fysisk og psykisk. Jeg er ikke superflink, men prøver bare å gjøre det beste ut av min livssituasjon forteller hun.

Jorunn har fulgt treningsprogrammet helt fra starten og er veldig fornøyd med opplegget.

– Det passet perfekt at NAAF kunne tilby dette akkurat da alt annet stengte ned. Det var artig å få trening med både fysioterapeut og yogainstruktør. Dermed fikk vi variert trening med styrke, kondisjon og yoga. Jeg synes at det fungerer utmerket å trene på denne måten, og dette har gjort koronaperioden mye lettere å takle. Tusen takk for et flott treningsopplegg og for at tilbudet er gratis, sier Jorunn.

Hun legger til at det ville være svært positivt for henne om treningen kan tilbys i fremtiden også.

Fortsetter i 2021

Prosjektgruppa, med Gina i spissen, har allerede søkt og fått innvilget midler fra Stiftelsen Dam til å fortsette treningen i 2021.

– Vi er veldig glad for at vi kan imøtekomme deltakernes ønske om videre trening, avslutter Gina.

Har du også lyst til å være med på hjemmetreningen?
Trykk her for mer informasjon og påmelding >>