Hopp til hovedinnhold

Aksjon Burot 2023

Gjør hverdagen enklere for dem med burotallergi! Meld på din gruppe og bli med i premietrekningen.

Tid: Torsdag 01. juni 2023, 8:00

Påmeldingsfrist: Onsdag 07. juni 2023, 23:59

Norges Astma- og Allergiforbund inviterer alle barnehager, skoler, idrettslag eller foreninger til å være med på Aksjon Burot i juni!

Fyll ut påmeldingsskjemaet nederst på denne siden for å delta.

Hva er Aksjon Burot?

Burot er en ugressplante som skaper problemer for mange med pollenallergi. Den sprer mye pollen, og hindrer mange fra å være ute på sensommeren. Symptomene på burotallergi er de samme som ved annen pollenallergi:

Heldigvis spres ikke pollen fra burot særlig langt med vinden. Det betyr at luking av burot i nærmiljøet, før den rekker å blomstre og spre frø, har stor positiv effekt for personer i området som har allergi mot burotpollen! Utrydding av burot virker også forebyggende, ved at færre blir eksponert for burotpollen og dermed ikke utvikler allergien.

Derfor arrangerer Norges Astma- og Allergiforbund lukedugnaden Aksjon Burot hver juni, i samarbeid med skoler, barnehager, idrettslag og foreninger landet rundt.  

i

Lukingen skjer i løpet av juni, og er en fin mulighet til å la barna tilbringe litt tid ute, samtidig som dere bidrar positivt for folkehelsa. Sett av 1-2 timer når det passer dere, og organiser luking av burot i nærområdet.

Burotlukingen kan for eksempel gjøres i forbindelse med matematikk (telling og veiing av planter), kroppsøving (bevegelse) eller naturfag (plantelære, allergi og folkehelse).

Premier

Ved å luke burot i eget nærområde i løpet av juni 2023, er dere med i trekningen av tre nasjonale premier:

Slik foregår det:

Meld på din gruppe – sammen kan vi gjøre hverdagen enklere for personer med burotallergi!

Har du spørsmål om Aksjon Burot? Ta gjerne kontakt på e-post: Aksjon.Burot@naaf.no

Adresse: