Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Har barnet mitt astma?

Medisiner med på reisen

No image
ga Dato publisert: Sist oppdatert:
Allergikere kan ta med sine allergimedisiner til utlandet. Medisinen bør oppbevares i håndbagasjen i originalemballasjen med apotekets etikett.

Undersøk hvilke regler som gjelder for å ta med medisiner til ditt planlagte reisemål.

En attest som bekrefter at en bruker denne medisinen, på engelsk, fra din lege evt. fra apoteket kan være nyttig.

For regler for å ta med medisiner inn i fly, se www.avinor.no og www.luftfartstilsynet.no

I nettbutikken kan du få kjøpt praktisk medisinetui som holder temperaturen stabil.

Allergimedisin i håndbagasjen

I november 2006 ble det innført nye sikkerhetsregler for håndbagasje i EU og EØS. Hovedregelen er at det er forbudt å ta med alle former for væske i håndbagasjen. Flytende, halvflytende og kremaktige konsistenser regnes som væske.

Dersom du ønsker å ta med for eksempel toalettsaker i håndbagasjen må disse pakkes i en lukkbar, gjennomsiktlig plastpose som maksimalt rommer en liter. Hver person kan kun ha med en pose og hver enhet du tar med i posen kan maksimalt romme 100 milliliter.

Med enhet menes flaske, tube, beger og lignende. Mengden bestemmes av størrelsen på beholderen, ikke hvor mye væske det er i den. Kvantumet må ikke overstige det posen rommer i lukket tilstand!

I tillegg til posen med toalettartikler kan du ta med medisiner og flytende kost som er nødvendig av helsemessige årsaker er nødvendig for reisen. Dette inkluderer babymat og morsmelkerstatning.

Det er ikke krav om resept eller kopi av legeerklæring, men du må være forberedt på å godtgjøre at innholdet i beholderne er innenfor reglene, for eksempel ved å smake på innholdet eller ta litt på huden. Medisiner i tablettform omfattes ikke av regelverket.

OBS! Flytende medisiner/ mat og toalettartikler må uoppfordret vises ved sikkerhetskontrollen.

God reise!