Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Diettkort

No image
md Dato publisert: Sist oppdatert:
Med støtte fra Extrastiftelsen Helse og Rehabilitering har NAAF Region Midt utarbeidet et diettkort. Dette diettkortet finnes på 12 språk: norsk, engelsk, tysk, spansk, fransk, italiensk, gresk, kinesisk, thai, arabisk, polsk og kroatisk.

Diettkortet skal være et hjelpemiddel som inneholder opplysninger om innehavers matallergier som kan brukes ved matbestillinger både i Norge og i utlandet.

Hvordan bruker jeg det?

Når mennesker med matallergier skal spise ute på kafé/restaurant/hotell så må de oppgi sine allergier ved bestilling. Disse opplysningene skal gjennom flere ledd. Fra deg selv til den du bestiller maten hos, til en eller flere kokker, til servitøren og tilbake til deg. Viktig informasjon kan lett gå tapt på veien, spesielt om de forskjellige kanalene koder og dekoder beskjeden på ulik måte. Derfor ønsker vi å tilby et diettkort som de med matallergier leverer fra seg ved bestilling av mat. Kortet festes på bestillingen og leveres til kjøkkenet. På denne måten vil ikke viktig informasjon om vedkommendes allergier gå tapt på veien. Og om kjøkkenet har flere kokker så vil alle kokkene få denne informasjonen ettersom diettkortet er festet til matbestillingen.

Hvordan får jeg fatt i et diettkort?

Diettkortet på norsk kan lastes ned som PDF-dokument ved å klikke på kortet:

Dette dokumentet kan man printe ut og diettkortene klippes ut. Se veiledningen som står nederst på dokumentet.

Slik skal diettkortet se ut etter at det er printet/klipt ut og brettet

Diettkort til bruk i utlandet kan lastes ned her: engelsk - tysk - spansk - fransk - italiensk - gresk - kinesisk - thai - arabisk - polsk - kroatisk

Diettkort for bruk i utlandet kan lastes ned her:
Engelsk
Tysk
Spansk
Fransk
Italiensk
Gresk
Kinesisk
Thai
Arabisk
Polsk
Kroatis

Vi vil imidlertid gjøre brukeren av diettkortet oppmerksom på at den enkelte selv må ta stilling til om tilbudet/maten/servisen osv er trygg nok. Ikke alle spisesteder har forutsetning for å tilberede trygg mat til de med svært alvorlig allergi eller mange og sammensatte allergier.