Allergivennlige matoppskrifter
Mange som har fått diagnosen matvareallergi eller -intoleranse, etterlyser konkrete råd og tips for hva de kan spise. Her finner du mange nyttige lenker til både informasjon og oppskrifter.
Her finner du matoppskrifter
Her finner du matoppskrifter som enkelt kan tilpasses etter matvarer du ønsker å unngå.
Hvordan erstatte vanlige matvarer i kosten?
Matlaging uten sentrale matvarer som for eksempel melk, egg og gluten kan for mange virke vanskelig. Hvordan kan man få til en god kake uten egg? Og kan man piske krem uten kremfløte? Her er det samlet noen tips til hvordan du kan løse de vanligste utfordringene du møter på i matlaging for allergikere.
Lær å lage allergivennlig mat - Matskolen
Vi tilbyr kurs til grupper som ønsker å lære om allergivennlig matlaging.
Kaker uten melk, egg, gluten og nøtter
Mai er en deilig vårmåned som ofte byr på festligheter i form av konfirmasjoner og bryllup og ikke minst nasjonaldagen. Med disse nydelige kakene uten melk, egg, gluten og nøtter kan du invitere til fest og være sikker på at de fleste kan ta en bit av kaka.
Kanelboller uten gluten, egg og melk
Kanelbollens utgangspunkt er vanlig gjærdeig. Avhengig av hvilken allergi du har kan du gjøre tilpasninger til oppskriften slik at den også fungerer for deg. Her får du oppskrift på kanelboller uten gluten, egg og melk.