Hopp til hovedinnhold

Kanelboller uten gluten, egg og melk

Kanelbollens utgangspunkt er vanlig gjærdeig. Avhengig av hvilken allergi du har kan du gjøre tilpasninger til oppskriften slik at den også fungerer for deg. Her får du oppskrift på kanelboller uten gluten, egg og melk.

Sist oppdatert 26. mars, 2024

1 porsjon gir ca. 12 boller.

Ingredienser:

1 ts FiberHusk

2.5 dl glutenfri havremelk

100 g margarin uten melk

25 g tørrgjær

5.5 dl Toro glutenfri lys melblanding

0.25 ts salt

0.5 ts kardemomme

Fyll:

0,5 dl sukker

2 ss perlesukker

1 ts kanel

Fremgangsmåte:

  1. Bland FiberHusk sammen med melk, og la dette svelle i et par minutter.
  2. Smelt halvparten margarin i en kjele og tilsett melken. Avkjøl til 37 ⁰C (fingervarmt).
  3. Bland sammen alt det tørre og hell over melkeblandingen.
  4. Arbeid ingrediensene til en blank og smidig deig. 5 minutter i kjøkkenmaskin, noe lengre for hånd. Dekk til og hev i 30-40 minutter på ett lunt sted.
  5. Rør sammen 50 gram margarin, 2 ss perlesukker og 1 ts kanel til fyllet.
  6. Ta deigen opp på bakebordet. Elt inn resten av melet. Del deigen i to. Kjevle hver del ut til et rektangel på 10x20 cm.
  7. Fordél fyllet på leivene. Rull leivene sammen fra langsiden, og skjær dem i ca. 2 cm tykke skiver. '
  8. Legg kanelbollene i muffinsformer av papir eller rett på en bakepapirkledd stekeplate.
  9. Dekk til og etterhev på et lunt sted til dobbel størrelse i ca 30 minutter.
  10. Sett stekeovnen på 250 ⁰C.
  11. Pensle bollene med vann. Strø på perlesukker hvis det er ønskelig.
  12. Når ovnen er varm steker du kanelbollene midt i ovnen i 8 minutter.
  13. La bollene avkjøles tildekket på rist.
!

Les gjerne om de forskjellige melblandingene så du er sikker på at du bruker et mel tilpasset dine allergier eller matreaksjoner.