Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Vet du forskjellen på matallergi og overfølsomhet?

Kokebokoversikt

No image
Dato publisert: Sist oppdatert:

Bøker/hefter

Allergikokebok for hele familien. (Tidl. Voksentoppens allergikokebok). Mavrakis AE. (2014). Cappelen Damm AS. ISBN 978-82-02-43611-7. Oppskrifter uten melk, egg, gluten, soya og nøtter.

Allergi og matintoleranse. Håndbok for et godt liv. Bjerke M, Gjønsvik SM, Bolle R. (2014). Kom forlag. ISBN 978-82-93191-21-6.
Om matallergi og matintoleranse. Oppskrifter og gode råd. 

Voksentoppens Allergikokebok. Mavrakis AE, Halvorsen R Dypvik K, Bueso AK.  (2009). Cappelen Damm AS. ISBN 978-82-02-31367-8.
Oppskrifter uten melk, egg, gluten, soya og nøtter. 

Mat ved allergi og intoleranse. Aas K, Motzfeldt K, Hox M (2001) Kolibri Forlag. ISBN 82-7917-006-5
Tilhører bokserien for spedbarn og småbarn. Oppskrifter uten melk, egg, sitrusfrukter og gluten.

Glutenfri mat 2 - godt og sunt. Bjønnes E, Motzfeldt K, Aag R (2002) Kolibri forlag ISBN 82-7917-008-1
Omfattende bok med oppskrifter uten gluten

Kokebok for deg som ikke tåler melk. Heimdal Ersdal J (1997) Landbruksforlaget. ISBN 82-529-2164-7
Oppskrifter uten laktose (melkesukker) og noen oppskrifter helt melkefrie.

Kakeboken, fristelser uten egg - Kakeoppskrifter uten egg; Dyade tidsskrift og forlag (2000). ISBN 82-91405-10-7
Kake- og dessertoppskrifter uten egg, noen med nøtter og melk.

Minus melk - Vegetarretter uten melkeprodukter og med lite egg.
Tove Paulsen. Norsk Bokforlag A/S

Min mat – Kokebok for alle typer matvareallergi på CD-rom; Medec kurs og opplæringssenter, Sandefjord (2001)
Mange kategorier oppskrifter. Mulig å krysse av for hva du ikke tåler slik at oppskriften blir spesialtilpasset deg. Se www.minmat.no

Glutenfri. Michael Cox. (2003) Aschehoug forlag. ISBN 8203-228070
Kokebok med oppskrifter uten gluten.

Glutenfri mat. Råd og oppskrifter . Forbrukerrådet og NCF (2002). ISBN 82-7166-118-3
Lite hefte med de nødvendigste glutenfrie oppskriftene.

Lekker glutenfri mat . Ekstrand Hemmingsson, E (1996) Orion forlag. ISBN 82-458-0236-0
Kokebok med mange oppskrifter på avansert glutenfri mat.

Glutenfri mat – en grunnbok. Ekstrand Hemmingsson, E (2000) Landbruksforlaget.
Kokebok med enkle grunnoppskrifter for cøliakere.

Melkefri mat - godt og sunt. Hox M, Motzfeldt K, Aas K (1997) Kolibri Forlag. ISBN 82-90478-94-1
Kokebok for deg som har melkeallergi.

Eggfri mat for enhver anledning. Bjønnes E, Hox M (2001) Kolibri Forlag. ISBN 82-90478-97-6
Kokebok for eggallergikere.

Oppskriftshefter fra produsenter av industrifremstilt mat:

Semper (glutenfrie oppskrifter)
Toro (glutenfrie oppskrifter)
Mead Johnson (oppskrifter med melkeerstatninger)


Du finner også oppskrifter her:

-Norsk Cøliakiforening; www.ncf.no, klikk deg inn på oppskrifter.