Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Vet du forskjellen på matallergi og overfølsomhet?

Lær å lage allergivennlig mat - Matskolen

No image
Dato publisert: Sist oppdatert:
Vi tilbyr kurs til grupper som ønsker å lære om allergivennlig matlaging.

Kurset blir hold for medlemmer, ansatte i SFO og barnehage og ellers andre som har behov for å lære å lage «mat for alle».

Kurset koster ca kr 15.000 og tar normalt maks 12 deltakere. Finansiering er egenandeler og prosjektmidler. Eller via ulike støtteordninger.

Kurset er mobilt og kan holdes over hele landet. Det som kreves er et kjøkken med 3 – 4 stasjoner.

Kursinnhold:

Hva er matvareallergi og matintoleranse?

  • Vi gjennomgår de respektive allergier, reaksjonsformer og hvordan vi kan unngå mat for de forskjellige gruppene

Råvarer som er tilgjengelig

  • I dag er det mange råvarer som er tilgjengelig. Dessverre er de spredt rundt på forskjellige butikker/helsekost, noe som kan være en utfordring for brukerne.
  • Vi ser på en del forskjellige råvarer som er på markedet og gjennomgår bruksområder og råd for hvordan de best kan utnyttes i matlagingen.

Praktisk matlaging

  • Vi fordeler oppskriftene til de respektive gruppene og starter tillaging av mat uten de forskjellige tilsetninger som er allergifremkallende.

 

Bespisning og gjennomgang av kvelden, utdeling av kursbevis samt evaluering av kurset.

 

Alle mottar også et fyldig kurshefte med informasjon og oppskrifter.

 

For mer informasjon, ta kontakt med region.midt(at)naaf.no , eller ta kontakt med din region  for å høre om det finnes tilsvarende kurs i nærheten av deg.