Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Astma og kulde - her er våre beste tips >>

Påskemeny uten egg

No image
Dato publisert: Sist oppdatert:
Astma- og Allergiforbundet har laget forslag til gul påskefrokost uten egg.

Mange skoler og barnehager arrangerer koselige påskefrokoster for barna i disse dager, men noen barn kan ikke ha egg. Astma- og Allergiforbundet har derfor laget forslag til gul påskefrokost uten egg.

Allergi mot egg er en av de vanligste allergiene blant små barn. Noen får svært kraftige reaksjoner selv av ørsmå mengder av egg, andre får lettere ubehag som går over uten å gi dramatiske konsekvenser.

Hva slags reaksjoner som oppstår hvis en med eggallergi spiser egg eller mat som inneholder egg, varierer fra person til person. Eksempler på reaksjoner er diaré, magesmerter, elveblest, forverring av eksem, pusteproblemer/astma og allergisk sjokk.

Les mer om eggallergi her >>

For at alle kan ha glede av en gul frokost har vi funnet frem til gul mat, drikke og aktiviteter som ikke inkluderer egg.

Gule rundstykker med konditorfarge, gule grønnsaker og påleggsvarianter sammen med servietter, fjær og hobbyaktiviteter kan gi en flott og koselige påskefrokost – som alle barna kan være med på, slik som her i Sinsen barnehage i Oslo!

PS: Egg er det eneste allergenet vi har tatt hensyn til i denne menyen.

Klikk her for å laste ned brosjyren