Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Årets pollenvarsel er i gang!

Aksjon Burot 2017 NAAF region Østafjells

No image
Dato publisert: Sist oppdatert:

Lunde 10-årig skule i Telemark, 8. trinn luket 12.9.2017 

Verdensmesteren mottaksskole

Vi på Verdensmesteren mottaksskole i Larvik i Vestfold har plukket masse burot rundt skolen, både i skolegården og i området rundt. Elevene har lært om burot, og hva de burde gjøre når de ser den på fritiden. Vi er en skole for elever fra 1. til 10.klasse som kommer til Norge. Her er hovedfokuset å lære om norsk språk og kultur før de starter på nærskolen. Ingen av elevene hadde sett burot før. 

Kvelde skole SFO i Vestfold har igjen luket burot

Klyve skole i Skien, Telemark passet godt på å få med røttene på burotplantene. 

Stalsberg skole 3. trinn, Modum i Buskerud

Mjøndalen skole 5C i Buskerud luket burot 16. juni og gjorde en god innsats sammen med klasse 5A.

Skotselv skole 6. trinn, Øvre Eiker kommune i Buskerud luket masse burotplanter.

Herstad skole 5. trinn, Nøtterøy kommune i Vestfold.

Luket i 3 timer.  Ivrige elever har gjort en viktig jobb for skolens nærmiljø.

Bjerkely skole i Re kommune i Vestfold luket også i år.

Gjerpen skole, Skien i Telemark.

Vi tar tak! Det vil si vi tar tak i burotplanten og river den opp med røttene! Aksjonen var tirsdag fra kl. 11.30. Det var Miljøutvalget på skolen som arrangerte dugnaden. I en radius på ca 200m rundt skolen skulle fienden bekjempes! Vi har plukket og dradd, luket og knadd og samlet inn tre fulle sekker!
Du kan lese mer om skolens burotaksjon her!

Gaupås barnehage i Holmestrand.

Gjennomførte i går burotaksjon 2017. Vi hadde først en liten samling hvor vi snakket om allergi og hva som skjer med kroppen når man har allergi. Etterpå luket vi all burot vi kunne finne langs gangveien utenfor barnehagen. Vi så også at der vi luket for 2 år siden var det fortsatt ikke kommet burot. Så burotaksjon hjelper!

Klasse 3B på Raumyr skole i Kongsberg, Buskerud.

Har luket burot rundt skolen i en time i dag, 19. juni. De vil fortsette å luke andre steder i sommerferien og syntes til og med at det var gøy! De ble raskt kjent med planten og har vært flinke til å ta bare den.

Tveiten skole 1a, Notodden i Telemark.

Har luket burot og unngår derved buropollen fra 15. juli - 30. august.

Ramnes skole SFO, Re i Vestfold har luket rundt sitt område. 

Riddere og Baglere i Ramnes private barnehage, Re i Vestfold

har vært på burotjakt i barnehagen og nærområdet.  De lærte om planten og pollenallergi, og etterpå fikk de en fortjent ispinne.  Ei jente var svært imponert at planten kunne bli nesten 2 meter, "det er jo helt opp til taket!"

Norlandia Akrobaten Idrettsbarnehage, Porsgrunn i Telemark

har luket burot med mange engasjerte barn.

 

 

Huldraheim Steinerbarnehage i Buskerud har luket burot og oppfordrer alle andre barnehager og SFO til å luke nå før 10. juli.

 

Vestsiden Barnehage, Porsgrunn i Telemark har luket burot.  De fant bare 15 planter innenfor gjerdene sine.  Det er fordi barn og voksne har gjort en kjempeinnsats med å luke hvert år.
De tok også turen utenfor gjerdene og da endte de opp med 2 trallelass. Vestsiden barnehage har flere ansatte som er allergiske mot burot, og de setter stor pris på denne aksjonen som gjør at de ikke blir sykemeldte i blomstringsperioden.  Foreldrene er også svært fornøyde med at denne dugnadsjobben tas.