Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Årets pollenvarsel er i gang!

Aksjon burot 2018

No image
Dato publisert: Sist oppdatert:

                                                                    

Sundvollen oppvekstsenter barnehage i Buskerud har plukket burot rundt barnehagen og skolen. De har plukket mange søppelsekkerfulle. De plukket også med litt søppel som de fant på vegen.

 

           6.trinn ved Oserød skole, Skallestad har fjernet burot i nærmiljøet. 60 elever og 5 voksne fant overraskende mye i veikanten. De er nå med i trekningen.

 

          Falkensten Montessoriskole i Horten har luket i år også. Etter mange års iherdig innsats, er det nesten ikke burot igjen i vårt område, forteller lærer Fredrik Lange. 

 

           Gamlegrendåsen skole på Kongsberg, trinn 4B luket burot i nesten 2 timer 12.juni. Flott innsats!  

 

                      Alle på Berg skole i Kongsberg har gjort en super jobb med å renske skolens område for burot.

 

                                      Elevene på 5.trinn ved Lunde 10 årige skole plukket masse burot 12.juni. De luka så mye at de fylte en fryser! Den fungerer forøvrig som kompostbinge.

 

          Møllefossen barnehage i Vestfossen er nå også med i trekningen i september. Godt utstyrt med hansker, plastposer og masse muskler, klarte de å luke opp burota med hele rota. De har lært mye om burot og luker nå på alle turene de går. Supert tiltak sier vi i NAAF region Østafjells!

  

              Føynland skole, Husøysund har vært ute og luket masse burot.  

 

              Efteløt skole har vært ute og luket burot i år også.

 

              Hegg skole 5. trinn i Lier, Buskerud har luket mange sekker fulle av burot. "Det er så godt å tenke på at vi gjør noe bra for andre".'

 

                          Aksjon Burot fortsetter. Spikkestad Ungdomskole i Buskerud luket masse og er nå med i trekningen av pengepremier på kr 4000, 2000, og  3x 1000.

 

         

Å luke burotplanter er moro synes 6. trinn ved Mjøndalen skole i Nedre Eiker i Buskerud. De har bidratt til burotpollen-fritt område rundt skolen og idrettsbanen i juli og august.  Nå er de med i trekningen om premier og oppfordrer alle andre til å luke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

                                                               

 

  

 

 

 

 

 

 

                                                                      

 

 

                  Kalstad barnehage i Kragerø kommune har luket burot i år også. De kjente raskt igjen plantene og dro dem opp med røttene. De ville ikke at noen skulle bli syke i pollentida, så de var ivrige etter å finne burota. De er nå med i trekningen om pengepremiene.

 

                                                                        Tangen skole, Svelvik kommune, Vestfold, har luket burot. Alle klassene fikk hvert sitt område rundt skolen. De flinke elevene er nå med i trekningen om pengepremiene.

 

                    

Gaupås barnehage i Holmestrand kommune i Vestfold har luket burot rundt sitt område. De unngår pollenspredning av burot i juli og august. De oppfordrer alle andre barnehager til å delta i aksjonen med mulighet for å vinne premier.

 

                                      Hunsrød - Fevang barnehage i Sandefjord kommune har lært om Pollen, allergi og burot. De har luket plantene med røtter i sitt område og fylt 2 poser. De oppfordrer alle andre barnehager om å luke nå før 5. juli. Oleanestua er nå med i trekningen om pengepremier.

 

                                         Elevene ved Tømmerås skole i Svelvik i Vestfold var flinke og luket burot 21. juni. De er nå med i trekningen om pengepremier.

 

 

                            

             

Bjerkely skole, Re kommune i Vestfold, 1. og 6. - 7 kl. har luket masse burot rundt den nye skolen. Det er lurt å hindre plantene i å etablere seg der jord og grus er nylagt. De er nå med i trekningen av pengepremier. Bra jobba!

 

      

 Lilaas gård barnehage i Horten, Vestfold har vært ute og luket burot. De utfordrer andre barnehager til å være like flinke og luke i sitt område.

 

   

 Ramnes skole, Re kommune, Vestfold er med på burotaksjonen. I dag har sfo vært ute og luket vekk burot rundt skoleområdet og langs gangveien. Vi finner lite burot nå, så det har hjulpet godt at skolen har vært med for fjerde år på rad!