Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Pollen og ferie

No image
bag Dato publisert: Sist oppdatert:
Når en allergiker skal planlegge sommerferien, er det viktig å undersøke på hvilke steder og på hvilke tidspunkt det er minst pollen i luften. Det man for all del må unngå er å reise fra den ene pollensesongen til den andre.

Legg gjerne ferien til en tid på sommeren og til et sted hvor det er lite pollen i luften, for eksempel fjellet eller ved kysten. Her har du oversikt over når de ulike pollentypene spres i Norge >>

Norges Astma- og Allergiforbund gir oversikt over pollenvarslinger i mange områder i verden.

Europa og pollen

www.polleninfo.org kan du klikke deg videre til 34 europeiske, baltiske og nordiske land samt Russlands polleninfo. Du kan også komme videre til de respektive lands egne hjemmesider om pollen, som ofte oppdateres hyppigere enn polleninfo.org.

USA og pollen

www.aaaai.org velger du ”pollen levels” på forsiden. Her finnes data fra 77 pollenstasjoner spredt over hele USA. Allergirelevante pollen er avhengig av hvilken region du skal besøke. Du kan søke i syv regioner.

www.pollen.com finnes også pollenvarslinger for tre dager fremover angitt i intervaller lav, medium og høy. Her finnes også et pollenbibliotek over de mest allergene pollentypene med bilder og beskrivelser.

Canada og pollen

www.theweathernetwork.com finnes pollentall og varslinger for mange forskjellige byer i  ti regioner.

Australia, Asia og Afrika

Under www.worldallergy.org finnes en samleliste over pasientorganisasjoner i mange land, flere av disse har egne pollenvarslinger. 

Allergikere kan trygt ta med sine allergimedisiner til utlandet, men husk å oppbevare medisinene i originalemballasjen.

Undersøk hvilke regler som gjelder for å ta med medisiner til ditt planlagte reisemål. En beskrivelse av de medikamentene som benyttes, på engelsk, fra din norske lege kan være nyttig. Regler for å ta med medisiner inn i fly. Se www.avinor.no

Kjøp pollenmaske og pollennett i NAAFs nettbutikk >>