Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Har barnet mitt astma?

RegIT - registrering av mat og symptomer

No image
Dato publisert: Sist oppdatert:
RegIT er en helse-app for alle med kostregulerte sykdommer som allergi, eksem, astma og matintoleranse. I appen registreres inntak av mat og påfølgende symptomer, slik at man kan indentifisere sammenheng mellom matvarer og forverret helse.

Appen er utviklet av Cathrine Finnebraaten. Hennes sønn fikk atopisk eksem kun åtte uker gammel, og utviklet senere flere matallergier. Dette førte til mange utredninger ved sykehus og mye logistikk å forholde seg til. -Jeg trengte et verktøy som kunne hjelpe meg til å holde styr på alle registreringene, og som var mer anvendelig og mer tilgjengelig enn den gode gamle dagboken der jeg tidligere forsøkte å notere ned alt som gjaldt sammenheng mellom symptomer og inntak av matvarer. Den ble etter hvert ganske uoversiktlig, sier hun.

Finnebraaten besluttet dermed å lage et nytt verktøy selv. Resultatet ble mobilappen RegIT. Nå håper hun appen kan bidra til å gjøre hverdagen lettere for de mange som sliter kompliserte allergier og at den kan gi foreldre og barn litt mer oversikt over det store bildet. 

Slik virker RegIT

Appen er kalenderbasert og viser ved hjelp av symboler og farger hva man har spist hvilken dag og hvordan man har reagert. Appen gjør det mulig å registrere søvn og humørsvingninger hos det allergiske barnet. Søvnen registreres ved å klikke på en knapp når barnet sover, og igjen når barnet våkner – opplysningene lagres automatisk i appen. Appen kan bidra til å gjøre kontakten med helsevesenet enklere i det den gjør det mulig å legge inn alle prøvesvarene fra legen. RegIT gjør det også mulig å laste inn bilder som lett kan vises til legen under konsultasjonene. I en egen eksem-del kan man registrere hvor på kroppen eksemet oppstår og hvilken grad eksemet har. All informasjon kan gjøres om til en PDF-fil som kan sendes til behandlende lege. 

Abonnement

RegIT tilbyr både enkeltabonnement og familieabonnement. Med familieabonnementet kan opp til fem brukere, blant annet skole og barnehage, logge seg inn på samme kalender for å legge inn opplysninger. Appen er tilgjengelig i App-store og GooglePlay. Alle som benytter Apple må logge seg inn som bruker under regit-app.nofør RegIT lastes ned. RegIT er kvalitetssikret i samarbeid Norges Astma- og Allergiforbund. – RegIT er ikke et verktøy for å erstatte legekonsultasjoner, men et hjelpemiddel i møte med legen. Det er viktig å huske på at man ikke bør fjerne matvarer fra kosten uten samråd med lege, understreker Finnebraaten. 

Funskjoner i RegIT

Kalender

Kartlegg mat, eksem og allergener, og få innsikt i kroppens reaksjoner.

Bilde

Bruk bilder til å kartlegge utslettet dag for dag for å se hva det er som påvirker eller utløser det

Eksem

Kartlegg eksem og utslett intuitivt.

Grafer

Se søvn, vekt og høyde i oversiktlige grafer fra måned til måned.  

Del info

Mamma, pappa, mormor, barnehage – alle kan få tilgang til samme kalender for å følge barnet i hverdagen.

Send til legen

Send full oversikt over hva som har skjedd per mnd.