Veiledere og regelverk
Råd om vannskader
Årlig rapporteres det inn 50 - 70 000 vannskader fra privatkunder til forsikringsselskapene, i tillegg til et varierende antall vannskader som registreres som naturskade. Det beste for alle ville jo være om flest mulig av disse skadene ble forebygget, men når skaden først er skjedd er det viktig at den håndteres slik at ikke skadeomfanget blir større enn nødvendig. Her får du noen kjappe svar på hvordan en vannskade bør håndteres.
Radon i boliger
Les mer om hvorfor det er viktig å være obs på radon. Få råd om hvordan du kan sikre at du ikke blir utsatt for radon i boligen.
Fukt og mugg i bolig
Les mer om hvorfor fukt er viktig å forebygge. Få informasjon og partiskes råd for å avdekke og håndtere fukt og muggsopp.
Naboens røyk til besvær
Norges Astma og Allergiforbunds rådgivningstjeneste mottar stadig klager og spørsmål fra folk som plages av røyklukt der de bor. Mange synes dette er vanskelig å håndtere.
Barnerommet - tips til et sunt inneklima
Klageadgang i barnehage
Saker som angår barns helse, miljø og trivsel kan ofte løses i kommunikasjon med ledelse eller ansatte i barnehagen. Dersom ikke det er tilfelle kan foresatte her få råd til hvor de kan henvende seg videre.
Opplæringsloven § 9a, henstilling og klage
NFBIB har utarbeidet webside og brosjyre som skal gi foreldre informasjon om § 9a i opplæringsloven, om hvilke rettigheter elever og foreldre har.
Universell utforming
Bruk av heldekkende tepper
Teppegulv forverrer miljøet og fører til økte helseplager, spesielt for alle med allergi og annen overfølsomhet.
Informasjonsmateriell
Er produktet helse- eller miljøskadelig? Vi hjelper deg å spørre!
Produkter du bruker kan inneholde stoffer som er helse- eller miljøskadelige. Du har krav på å vite hvilke, og her viser vi deg hvordan du spør en produsent.