Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Her bestiller du astma-buttons!

Noen krav til frivillige

Dato publisert: Sist oppdatert:

Tobakksrøyk og parfyme skaper dessverre problemer for mange. Du må være røyk- og parfymefri når du er frivillig for NAAF. I noen tilfeller kan vi be om politiattest.

Tobakksfri
Noen reagerer på tobakksrøyk og røyklukt, både når de går forbi røykere, når røyk kommer inn gjennom ventilasjon og vindu og når de er i samme rom som røykere. Røyklukt setter seg i hår og klær.

De som skal være frivillig for NAAF må være røykfri, og heller ikke dufte av røyk, når de deltar på arrangementer i regi av NAAF eller representerer NAAF.

Iht. NAAFs vedtekter (§2-5 Valgbare medlemmer) kan ikke røykere ha tillitsverv. Bakgrunnen for dette er at luftforurensing fra røykere kan bidra til sykdomsforverring og astmaanfall.

Parfymefri
De som skal være frivillig og tillitsvalgt for NAAF må være duft og parfymefri når de deltar på arrangementer i regi av NAAF eller representerer NAAF.

Med parfyme mener vi parfyme både i ren form og i såpe, sjampo, balsam, hårvoks, kremer, sminke, etterbarberingsvann, klesvaskemidler, skyllemiddel, m.v.  Dette vil si at det må benyttes hygieneprodukter, sminke, hårprodukter uten parfyme. Klær må være vasket med parfymefrie vaskemidler, om skyllemiddel brukes må parfymefrie alternativer velges.

Under NAAFs arrangementer må det ikke benyttes duftlys. Lokalene må vaskes med parfymefrie vaskemidler. Signaturduft, duft på sprayflasker og i WC-blokk med parfyme må ikke brukes.

Politiattest
Det innhentes politiattest for frivillige som utfører oppdrag med ansvar for mindreårige eller personer med utviklingshemming.