Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image
Fakta om pollenallergi

Kakekort - kaker til alle 17. mai

No image
Dato publisert: Sist oppdatert:
Med dette prosjektet oppfordrer vi til at kaker merkes med hvilke allergener de inneholder under 17. mai arrangementet. Det er laget kakekort, plakat og informasjonsskriv til 17. mai-komiteen og kakebakere.

Ved å bruke kakekort og merke hva kakene er "INNEHOLDER" vil flere med matallergi få gleden av å spise kaker. En ostekake kan f.eks. være uten både laktose, egg og nøtter, bløtkake uten laktose og nøtter. Men en allergikere må vite hva kaken inneholder. På kakekortene krysses av for hva kaken inneholder. Det også mulig å merke om kakene er for de med diabetes og dem med cøliaki.

Last ned og skriv ut:

- Kakekort, pdf >>

- Informasjon til 17. mai komité og dugnadsbakere, pdf >>

- Plakat til å henge opp i lokalet (kan skrives ut i A3-format), pdf >>

 

Det finnes gode oppskrifter på kaker som ikke inneholder egg, melk, nøtter, soya og hvete. Bakerier kan ofte tilby slike kaker.

Del gjerne bilder fra 17. mai-arrangementet på Instagram og tagg  #kakekort #astmaallergi #merkmaten #extrastiftelsen. 

De som er overfølsom eller allergisk mot andre ingredienser enn de som er merket, må selv avklare hva som kan spises.

Det er også mulig å bestille kakekort fra www.merkmaten.no.